Grote Cavia Kooi Kopen: Deze 3 Caviakooien Zijn De Beste Uit De Test

Bij het kopen van een grote cavia kooi komt het nodige kijken. Of je nu een caviakooi voor binnen of buiten wil, het is natuurlijk fijn om het beste verblijf te kiezen tegen een nette prijs. En goedkope caviakooien zijn er genoeg, maar niet allemaal zijn ze goed.

De kosten drukken bij een groot caviaverblijf is niet makkelijk, maar we hebben in deze review specifiek enkel betaalbare kooien gekozen. Hieronder de resultaten!

 

De Beste Grote Caviakooi: Onze Keuzes

In het onderstaande overzicht hebben we de beste caviakooien van dit moment voor je samengevat. In onze test hebben we voornamelijk gelet op de volgende factoren:

 • Prijs-kwaliteit verhouding: Krijg je waar voor je geld?
 • Bouwkwaliteit: Is de kooi stevig en gaat deze lang mee?
 • Voorzieningen: Welke inrichting wordt meegeleverd?
 • Onderhoud: Is het makkelijk om de kooi schoon te houden?
 • Ontwerp: Staat de kooi mooi in huis of tuin?

Hierin woog de factor “prijs-kwaliteit verhouding” twee keer zwaarder dan de andere factoren. De winnaars van onze test staan in de onderstaande tabel voor je samengevat:

CategorieProductnaamActuele Prijs op Bol.com
Beste Caviakooi AlgemeenBeeztees AyazBekijk
Beste Goedkope CaviakooiFerplast Casita 120Bekijk
Beste Caviakooi Voor BuitenFerplast Grand Lodge 140Bekijk

 

Beste Kooi Algemeen: Beeztees Ayaz

Eerlijke winnaar uit de test is deze grote Beeztees Ayaz Caviakooi. De stijlvolle leefruimte voor knaagdieren is geschikt om binnen (als pronkstuk) in de kamer te zetten en is gemaakt met hoogwaardige materialen.

We zijn niet alleen zeer onder de indruk van de looks van deze kooi, maar ook van het indrukwekkend lage prijskaartje dat aan dit product vast zit. Door op de afbeelding te klikken kan je meer leren over de Beeztees Ayaz:

Caviakooi Kopen Groot
Bekijk de stijlvolle Beeztees Ayaz hier op Bol.com

De kooi met drie verdiepingen is qua afmetingen niet eens opvallend groot (58 x 38 x 46 cm), maar het zijn de drie verdiepingen die jou cavia alle ruimte van de wereld geven. Zo heb je een grote caviakooi op een klein oppervlak!

Onderhoud is makkelijk, want de kooi is via de voorkant en de bovenkant makkelijk te openen. Je ontvangt de trappetjes, plateaus, een simpele plastic voederbak, looprad en huisje bij de aankoop. Daarnaast staat het geheel op mooie houten poten, waardoor vrijwel elke woonkamer geschikt is voor deze mooie kooi.

 

Positief:

 • Geweldige prijs-kwaliteit verhouding
 • Stijlvolle caviakooi met 3 verdiepingen
 • Gemaakt van hoogwaardig metaal en hout

 

Negatief:

 • Sommige spullen voor inrichting iets te plastic

 

Beste Goedkope Caviakooi: Ferplast Casita 120

Het is niet makkelijk om een goede grote caviakooi te vinden die ook nog eens goedkoop is. Maar deze Ferplast Casita 120 knaagdierenkooi is naar onze mening de optimale keuze wanneer je op de kosten wil letten.

Het is een basic, maar zeer degelijke cavia kooi die goed genoeg is om vele jaren mee te kunnen. En de prijs valt reuze mee, klik op de afbeelding hieronder voor meer details:

Ferplast Casita 120 Goedkope Caviakooi
Bekijk hier deze goedkope caviakooi op Bol.com

De afmeting van deze cavia kooi is bovendien behoorlijk groot: 119 x 58 x 60 cm. Daarmee is hij zeker groot genoeg voor twee cavias tegelijk. Deze moeten natuurlijk wel met elkaar kunnen opschieten.

Moeten we toch een klein nadeel noemen, dan zijn het de sluitingen. De sluithaakjes gaan wat zwaar dicht, wat onhandig kan zijn voor mensen die moeite hebben met kracht zetten. Wel is het handig om te voorkomen dat kinderen de sluitingen per ongeluk openen.

 

Positief:

 • Prima prijs-kwaliteit verhouding
 • Mooi, basic ontwerp
 • Kan vele jaren mee

 

Negatief:

 • Sluitingen zijn wat zwaar

 

Beste Cavia Kooi Voor Buiten: Ferplast Grand Lodge 140

Wil je graag een grote caviakooi voor buiten, dan is het beter om te gaan voor een houten hok als deze Ferplast Grand Lodge 140. We hebben vele houten hokken voor knaagdieren vergeleken, maar Grand Lodge heeft zonder twijfel de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Het buitenhok heeft niet alleen een handige schuilplek met ren, maar ook een ruime onderverdieping waar gewoon op het gras kan worden gespeeld en gerend. Deze mooie houten kooi wordt aangeboden tegen een net prijsje op Bol, bekijk hem hieronder:

Ferplast Grand Lodge 140
Bekijk hier deze Ferplast Grand Lodge voor buiten op Bol.com

De totale afmeting is 134 x 73 x 110 cm, wat behoorlijk ruim is met twee verdiepingen. Het is geschikt voor zowel cavias als konijnen. Het hoofdmateriaal is kunsstof, waardoor het geheel goed bestand is tegen het weer. Alleen de ren en het hokje binnenin zijn van hout gemaakt.

Ideaal is het openklapbare middenstuk, maar ook de klepjes aan zijkant en voorkant. Deze maken het onderhoud makkelijk, maar ook je huisdier snel bereikbaar. Ideaal voor zowel het balkon als voor elk formaat tuin, groot of klein!

 

Positief:

 • Prima prijs-kwaliteit verhouding
 • Makkelijk in onderhoud
 • Duurzaam, gemaakt voor buiten

 

Negatief:

 • Bovenverdieping bestaat uit ren + hokje

 

Een Geschikte Cavia Kooi Kopen

Natuurlijk is het even goed zoeken naar een ideale leefomgeving voor jou nieuwe cavia. We denken dat deze test je zeker hierbij heeft kunnen helpen, neem dus gerust nog eens op je gemak een kijkje bij de selectie die je voor je hebben gemaakt!

Mocht je een suggestie hebben voor een andere XXL caviakooi, of zijn er nog vragen over de gelecteerde kooien, dan kan je natuurlijk hieronder een reactie achterlaten. Ook is het mogelijk om contact met ons op te nemen middels het contactformulier in het menu van deze website.

Tot slot willen we je heel veel plezier wensen met je nieuwe huisdier en aankoop! Mocht je nog in de oriëntatiefase zijn, bekijk dan ook even het recent gepubliceerde overzichtsartikel met 150 cavianamen, misschien kan het je helpen om een geschikte naam te vinden voor je toekomstige huisdier.

Plaats een reactie