Britse Korthaar Kitten Kopen: 22 Goede Fokkers (Cattery Lijst)

In je zoektocht naar een betrouwbare Britse Korthaar cattery is het soms lastig om het overzicht te bewaren. Ben je van plan binnenkort een en Britse Korthaar kitten te kopen bij een fokker, dan is het verstandig om je breed te oriënteren.

Een nieuwe kat kopen vergt het nodige voorwerk, maar met dit overzicht hopen we je alvast de goede richting op te sturen. Maar let op, want helaas zijn er nog altijd veel onprofessionele fokkers en amateurs zonder volledige kennis actief als cattery.

We hebben enkele betrouwbare Nederlandse catteries van dit kattenras voor je verzameld en in een handige lijst geplaatst. Zo weet je direct dat jou nieuwe kat(ten) afkomstig zijn van een serieuze en goede fokker. En vergeet natuurlijk niet om tijdig de nodige kattenspullen te kopen!

 

Britse Korthaar Cattery Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn 22 professionele Britse Korthaar cattery locaties te vinden, waar je op betrouwbare wijze een nieuwe Britse Korthaar kitten kunt kopen.

 

CatteryPlaatsProvincieWebsite
Van Het WollebakjeKortenhoefNoord-HollandBekijk
Shadow's MemoryHeerugowaardNoord-HollandBekijk
Evjana AnjeroIJmuidenNoord-HollandBekijk
My Oh MyApeldoornGelderlandBekijk
De RebellenclubDoesburgGelderlandBekijk
De RebellenclubEerbeekGelderlandBekijk
Van SonswyckHuissenGelderlandBekijk
Floor EnzoGoudaZuid-HollandBekijk
BritcitySpijkernisseZuid-HollandBekijk
BundicatsZoetermeerZuid-HollandBekijk
Cattery RufflesEindhovenNoord-BrabantBekijk
De SchaapskooiLiempdeNoord-BrabantBekijk
Het EigenBreugelNoord-BrabantBekijk
Lavangi'sUlicotenNoord-BrabantBekijk
Op AchtLandgraafLimburgBekijk
FitCatUtrechtUtrechtBekijk
BarobritEnschedeOverijsselBekijk
Het BoeskooltjeOldenzaalOverijsselBekijk
Cattery VeugerArumFrieslandBekijk
VlindervalleiWolvegaFrieslandBekijk
BritasticMeppelDrentheBekijk
TwilightcatsHerzeleOost-Vlaanderen (BE)Bekijk

 

Een Geschikte Cattery Herkennen

Ben je van plan om een nieuwe Britse Korthaar kat te kopen? Een betrouwbare cattery is onder meer te herkennen aan de volgende aspecten:

 • Leefomgeving: Worden de katten in alle behoeften voorzien? Is er goede hygiëne en voldoende ruimte? Welk voer krijgen de volwassen katten? Zijn er krabpalen, geschikte buitenruimtes, comfortabele slaapplekken?
 • Gezondheid kittens: In het verlengde van de leefomgeving – zijn de kittens schoon, in goede gezondheid en vertonen ze geen afwijkend gedrag?
 • Socialisatie kittens: Krijgen kittens aandacht van de cattery eigenaren? Zijn ze schuw of komen ze juist naar mensen toe?
 • Leeftijd kittens: Fokkers mogen geen kittens jonger dan 13 weken verkopen. Hoe oud zijn de kittens die worden verkocht, op het moment dat je ze wil kopen?
 • Nestfrequentie: Bevalt de moederkat maximaal 1 keer per jaar? Krijgt ze voldoende tijd om te herstellen van de bevalling? Is de kat primair een huisdier, of gaat het om de winst van de kittens?
 • Rasstandaard & Stamboom: Voldoet de kitten aan de officiële rasstandaard en zijn er erkende stamboom documenten aanwezig?
 • Transparantie cattery: Wordt er van alles gedeeld over hoe de katten en kittens worden verzorgd, hoe ze leven, wat voor verzorging ze krijgen en andere relevante informatie?
 • Ervaring cattery: Hoe lang is de cattery al actief? Waar zijn eerdere nestjes terecht gekomen? Hoe ervaren andere klanten de cattery (bv. gastenboek, Google reviews)?
 • Erkend door organisaties: Controleer of de cattery lid is van (of bekend is bij) de Rasclub Brits Kort- & Langhaar (Felikat), of soortgelijke organisaties voor raskatten fokkers. Ook kan je controleren of de cattery eigenaar een cursus of opleiding heeft gevolgd op dit vlak.
 • Correcte afronding: Kittens worden nog in eigendomsperiode van de fokker ingeënt, gechipt en krijgen een dierenpaspoort en gezondheidsverklaring van een dierenarts. Pas hierna mogen ze naar je toe verhuizen.

 

Catteries zijn veelal gezinnen die het fokken van raskatten ‘erbij doen’. Het is dus vrij normaal om te zien dat de websites niet heel professioneel in elkaar zitten, of dat er soms zelfs helemaal geen website aanwezig is.

Wel is het goed om te weten dat er een online aanwezigheid is, dit zegt iets over hoe serieus de fokker zijn of haar taak neemt. Een duidelijke aanwezigheid op sociale media, in Google of een goed ogende website is zeker een pluspunt voor de betrouwbaarheid.

 

Een Cattery Bezoeken

Ga je voor de eerste keer op bezoek bij een kattenfokker, dan is het verstandig om rekening te houden met enkele basisregels omtrend gedrag. Denk hierbij onder meer aan de volgende zaken:

 • Voordat kittens en katten worden aangeraakt voldoende desinfecteren, omdat ziektes kunnen worden overgebracht van mens op dier.
 • Kleding wisselen en douchen is zeer gewensd bij het bezoeken van meerdere catteries in één periode. Zo voorkom je dat vlooien, wormen of andere ziektes worden overgebracht tussen verschillende locaties.
 • Katten (en vooral kittens) zullen nagels zetten in kleding, dus zorg ervoor dat je hiermee geen problemen hebt (trek bijvoorbeeld oudere kleding aan).
 • In geen enkel geval kan je een kitten direct meenemen. Hier zit altijd een proces aan vast. Verwacht dus niet dat je direct een nieuw huisdier hebt na één cattery bezoek.
 • Stel jezelf rustig op en blijf altijd beleefd. Helaas komt het nog te vaak voor dat bezoekers direct naar de kittens gaan. Er wordt soms niet eens kennis gemaakt. Neem de tijd en blijf vriendelijk, je bent te gast in het huis van een vreemde. Laat de adoptie alleen doorgaan wanneer het contact prettig verloopt, zo kan je nog met een gerust hart terug wanneer er eventuele problemen ontstaan met de kitten.

Deze simpele regels in acht nemen zal het kopen van een rasechte Britse korthaar kitten een stuk makkelijker maken. Een bezoek aan een cattery moet een prettige en positieve ervaring zijn voor alle deelnemers. Het is ook zeker oké om kinderen mee te nemen, maar zorg ervoor dat ook zij rustig blijven tijdens het bezoek.

We willen je heel veel plezier wensen met je nieuwe katje(s)! Mocht je nog vragen hebben of een cattery missen in de lijst, laat dit ons gerust weten via het contactformulier of een reactie onder dit artikel.

11 gedachten over “Britse Korthaar Kitten Kopen: 22 Goede Fokkers (Cattery Lijst)”

 1. Blue heritage cattery Amsterdam komt sympathiek en kundig op me over, maar ik vind hen niet op uw lijst. Zij rekenen 750 euro voor een kitten. Ik denk n iet aan fokken of shows, ik wil een paar lieve huisgenoten. Het karakter staat voorop, en natuurlijk vind ik ze beeldschoon.

  Beantwoorden
 2. Beste,

  wij zijn erg geintereseerd in een kitten in de kleur lilac, als 1 van jullie er een beschikbaar heeft willen wij graag komen kijken en er een aanschaffen.

  Beantwoorden
 3. Hoi hoi,

  Wij zijn op zoek naar een Britse korthaar kitten. Lilac of blauw/ donker grijs poesje. We vinden het fijn om zo een schatje weer om ons heen te hebben.
  En zijn daarom erg benieuwd of er ergens eentje voor ons is!

  Met vriendelijke groet,
  Jeroen en Carla van der Ploeg

  Beantwoorden
 4. Hallo wij hebben 10 jaar een Britse korthaar gehad , maar helaas vorig jaar september moeten laten inslapen , en zouden weer graag zo’n lieverd willen , dus als er kittens zijn , laat dan een bericht achter 🐈

  Beantwoorden
 5. Hallo,

  Wij zijn al met 3 katers en willen graag een donkerbruine Britse korthaar erbij hebben. Zeer goede leef omgeving en genoeg liefde te geven!

  Beantwoorden
 6. Hoi,

  Ik ben op zoek naar een Britse korthaar kitten poes.

  Ik zoek eentje in een blue golden shade als eerste voorkeur.
  Ik sta ook open voor het geheel wit/geheel goud(geel)/ combi van goud wit.

  Ik hoor graag wie mij hiermee kan helpen.

  Alvast bedankt.

  x Michelle

  Beantwoorden
 7. Wij zoeken een Brits Korthaar kitten dat niet gesteriliseerd is en dat is moeilijk in Vlaanderen. Is het in Nederland al verplicht om kittens te steriliseren? Wij willen niet kweken maar onze kat pas laten steriliseren op de ‘normale’ leeftijd. Met vriendelijke groeten, Lieve en Inge

  Beantwoorden
 8. Goedendag
  Ik ben op zoek naar een blue BKH kitten( poesje). Ik hoef er niet mee te fokken. Ik heb een 5 jarige BKH lilac . Ik woon ruim en de katten kunnen naar buiten.
  Anders dan op marktplaats zie ik niet een site waar je het overzicht van aanbod hebt. Of is dat er wel ?

  Beantwoorden

Plaats een reactie