Border Collie Pup Kopen: 15 Betrouwbare Nederlandse Fokkers

Interesse in het kopen van een Border Collie pup? De logische plek om de zoektocht te starten is bij een ervaren Border Collie fokker in Nederland en omstreken. Onthoud dat de prijs van een Border Collie pup relatief hoog is, het gaat immers om een rashond.

Het onderstaande overzicht van Nederlandse Border Collie fokkers helpt je alvast op weg.

Gezien de zeer beperkte beschikbaarheid van nestjes, is het slim om nu al contact te zoeken met een kennel. Wil je als koper kans maken op zo’n mooie herdershond, dan is het verstantig om al contact met de fokkerij te zoeken wanneer er nog geen pups beschikbaar zijn. Zo sta je vast op de wachtlijst.

 

Border Collie Fokker Overzicht

Border Collie FokkerPlaatsProvincieWebsite
Oet Roege BosWagenborgenGroningen Bekijk
Souls Of HarmonyGytsjerkFriesland Bekijk
Fan 'e RispingeMinnertsgaFriesland Bekijk
'd Ambrise'sAssenDrenthe Bekijk
From Lovely BordersEpeGelderland Bekijk
De WaalhoeveOchtenGelderland Bekijk
Bordercollie ZeelandKortgeneZeeland Bekijk
Forever CleverAstenNoord-Brabant Bekijk
From Dutch PepperBudel-SchootNoord-Brabant Bekijk
At Your ServiceEerdeNoord-Brabant Bekijk
Of Clan MiphydesNulandNoord-Brabant Bekijk
We Are OneSint HubertNoord-Brabant Bekijk
Armati'sStrijbeekNoord-Brabant Bekijk
From Borders HomeMaasbrachtLimburg Bekijk
Shamrock FieldNederweertLimburg Bekijk

 

Border Collie Hond Ras
De Border Collie is een intelligente, lieve en zeer vaardige herdershond

 

De Kosten Van Een Border Collie Pup

De gemiddelde prijs voor een Border Collie pup ligt tussen de 800 en 1500 euro. Binnen deze prijs vallen onder meer medische kosten, documentatie en de kosten voor opvoeding. De prijs van een Border Collie kan verschillen van fokker tot fokker. In zeldzame gevallen kunnen kosten oplopen tot 2000 euro of meer.

Onthoud dat je als koper naast aanschafkosten ook nog andere investeringen zal moeten doen. Dit zijn de voornaamste extra kostenposten na aankoop van dit mooie hondenras:

 • Puppytraining
 • Hondenspullen (van bench tot hondenriem)
 • Hondenvoer
 • Medische kosten (denk ook aan een hondenverzekering)
 • Hondenbelasting

 

Border Collie Pup Kopen: Hier Moet Je Op Letten

Rashonden worden in principe altijd aangekocht bij een hobbymatige kennel. Mensen met passie voor het ras, welke met liefde een nestje in huiselijke kring grootbrengen. Controleer allereerst altijd of de kennel van jou keuze is aangesloten bij een rasvereniging.

In Nederland is er de Border Collie Club Nederland (BCCN). Deze publiceert geen ledenlijsten op hun website, maar je kunt wel navraag doen of jou fokker inderdaad lid is. Bij onze zuiderburen is er de Belgian Border Collie Club, waar je navraag kunt doen inzake een Border Collie kennel gevestigd in België.

Maar ook bij een actief lidmaatschap van een rasclub, is het te adviseren om gerichte vragen te stellen over de gang van zaken. Vraag hierbij onder meer naar:

 • Leefruimten: Groeien de pups op in huiselijke kring en krijgen ze ruim voldoende interactie met mensen?
 • Verkoopleeftijd: Pups mogen past na 7 weken weggehaald worden bij de moeder. Vraag altijd naar de leeftijd van de hond die je koopt.
 • Welzijn moeder: Er zit een maximum aan het aantal nestjes dat een hond mag krijgen in haar leven (maximaal 5). Bovendien moet er minimaal een jaar tussen twee nestjes zitten. Ook moet de moederhond oud genoeg zijn om gedekt te mogen worden (minimaal 18 maanden).
 • Erfelijke aandoeningen: Lees hier meer over erfelijke ziektes die bij dit hondenras veel voorkomen. De kennelhouder moet enkele medische checks hebben gedaan om uit te sluiten dat de pups iets kunnen mankeren.
 • Aankoopcontact: Een eerlijke koop wordt juridisch goed vastgelegd. Laat een contract opstellen met duidelijke afspraken. Wat moet je doen als de hond ziek blijkt? Denk ook aan eigendomsrechten. Teken niets zonder alles zeer goed doorgelezen te hebben!

 

Succesvol Pups Kopen Bij Een Fokker

Als dierenvriend wil je natuurlijk het beste voor je toekomstige hond. We willen je tot slot daarom nog enkele praktische tips meegeven om het aankooptraject succesvol te laten verlopen:

 • Vermijd altijd verkopers van pups op verkoop platformen als Marktplaats. Deze zijn in alle gevallen niet betrouwbaar, omdat het niet te controleren is hoe deze pups zijn opgegroeid.
 • Controleer ook of je in aamerking kan komen voor een Border Collie herplaatsing. Dit is vaak goedkoper, maar zal gaan om een oudere (ras)hond.
 • Ga eerst eens kijken bij verschillende fokkers of eigenaren van deze honden. Zo weet je of het in de praktijk ook het ideale hondenras is voor jou specifieke behoeften.
 • Zorg dat de financiën vooraf op orde zijn, omdat de kosten voor aankoop en onderhoud hoger zijn dan mensen inschatten. Vooral medische zaken kunnen snel duur worden.

 

Zelf eigenaar van een Border Collie kennel, maar nog niet vermeld in bovenstaand overzicht? We voegen in principe enkel fokkerijen toe doe lid zijn bij de BCCN (of de Belgische tegenhanger). Er is een eenmalige administratieve vergoeding voor een toevoeging. Laat even een reactie achter onder dit artikel, of gebruik de contactpagina in het menu. Na een check op betrouwbaarheid voegen we jou kennel graag toe!

1 gedachte over “Border Collie Pup Kopen: 15 Betrouwbare Nederlandse Fokkers”

Plaats een reactie