5x De Beste Vlooienband Voor Je Kat

Een vlooienband voor je kat werkt preventief tegen vlooien. Heeft je kat op dit moment al vlooien, mijten, of luizen? Gebruik dan liever dit soort vlooiendruppels (let op: deze pipetten zijn vaak niet geschikt voor kittens).

Vlooienbanden zien eruit als een gewone halsband, maar dan met toevoeging van een anti-vlooienmiddel. Het is een onderhoudsarme manier om jeuk bij je kat te voorkomen, minimaal 6 maanden lang. In het onderstaande overzicht zijn de beste keuzes te vinden.

 

De Beste Vlooienband Kopen Voor Je Kat

Om te komen tot de topproducten op de markt, zijn we niet willekeurig te werk gegaan. We hebben de anti-vlooienbanden beoordeeld op onder meer de volgende factoren:

 • Prijs-kwaliteit: Klopt de prijs met wat je ervoor terug krijgt?
 • Effectiviteit: Doet het product wat het moet doen, gaan de vlooien dood?
 • Werkingsduur: Hoe lang gaat het product mee? Hoe snel werkt het product?
 • Draagcomfort: Zit de halsband fijn om de nek van de kat? Is het verstelbaar?

 

1. Seresto Vlooienband

Eenzaam aan de top staat deze Seresto vlooienband voor katten, welke al vele jaren de meest effectieve anti-vlooien halsband is op de markt. Het middel is voorzien van de nieuwste Bayer-technologie die vervelende teken- en vlooienbeten bij je huisdier helpt voorkomen.

De werking van deze geurloze halsband is krachtig. Bovendien bied het tot 8 maanden bescherming! Deze twee zaken maken het de iets hogere prijs absoluut waard. Het is bovendien veruit het populairste product in deze categorie op Bol.com:

Seresto Vlooienband
Bekijk hier de winnende Seresto Vlooienband op Bol.com

Seresto staat bekend als de ultieme vlooiendoder, maar is absoluut ongevaarlijk voor je huisdier. Het middel op de halsband (1,25 gram imidacloprid en 0,56 gram flumethrine) werkt namelijk alleen tegen vlooien en teken. Je kat kan het gerust oplikken en over de vacht verspreiden.

De halsband is 38cm lang en makkelijk verstelbaar met het schuifbandje. Het is volledig geurloos en zit comfortabel. Onze katten hebben er in ieder geval nog nooit last van gehad.

Via deze link kan je een voordeelverpakking Seresto bandjes kopen (ietsje goedkoper).

 

Positief:

 • Veruit de meest effectieve anti-vlooienband
 • Al jaren een bewezen merk
 • Gaat tot 8 maanden mee
 • 100% ongevaarlijk

 

Negatief:

 • Kwaliteit komt met een prijskaartje

 

2. Beaphar Vlooienband

De meeste kattenliefhebbers hebben waarschijnlijk wel eens gehoord van deze goedkope Beaphar Vlooienband, want het behoort tot de grootste huisdiermerken in deze categorie. Moet je op de centen letten, dan is dit bandje de beste keuze.

Onthoud dat het bandje zo’n 6 maanden mee gaat en makkelijk verstelbaar is met het clipje. Al na 2 tot 4 dagen zal de preventieve werking van de halsband effect hebben. Bekijk de actuele prijs van dit Beaphar bandje op Bol.com door te klikken op de afbeelding:

Vlooienband Kat Beaphar
Bekijk hier de goedkope Beaphar Vlooienband op Bol.com

Voor de prijs vinden we het een hele behoorlijke oplossing. Het bandje is groot genoeg (35cm), maar niet geschikt voor jonge kittens. Je kitten moet minimaal 6 maanden oud zijn om dit product te mogen gebruiken.

Sommige gebruikers ervaren dat de band soms wat stroef zit, dit zal vooral bij grote katten het geval zijn. Er is een rekmechanisme ingebouwd voor noodgevallen. Je huisdier kan dus nooit stikken, maar doe het bandje niet te strak. Er moeten twee vingers tussen kunnen.

 

Positief:

 • Goedkoop alternatief voor Seresto
 • Rekmechanisme voorkomt verstikking
 • Waterbestendig en verstelbaar

 

Negatief:

 • Gaat slechts 6 maanden mee
 • Verstelbare clipje is wat onhandig

 

3. ForPets Vlooien- En Tekenband

Een ander goedkoop alternatief voor Seresto is deze comfortabele ForPets Vlooienband, welke tot maarliefst 8 maanden mee gaat. Dit middel maakt gebruik van natuurlijke essentiële oliën, wat natuurlijk erg fijn is voor mensen die geen risico willen nemen.

ForPets zorgt ook voor je kat door een extra comfortabel bandje te leveren, welke makkelijk verstelbaar is. Dat alles tegen een voordelige prijs, dus het is zeker even de moeite waard om dit product te bekijken:

Forpets Tekenband Huisdier
Bekijk hier deze ForPets Vlooienband op Bol.com

Het vlooienbandje is iets dikker dan de concurrentie en buigt makkelijk mee met bewegingen. Bovendien is het gemaakt van waterbestendig materiaal, dus ook in de regen kan er niks gebeuren. Al met al een zeer veilige keuze!

Een duidelijk negatief punt aan dit product is de geur. Deze doet denken aan citronella, wat normaal een geur is die katten haten. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een bandje.

 

Positief:

 • Relatief goedkoop
 • Geen insecticiden
 • Makkelijk verstelbaar
 • Comfortabel voor de kat

 

Negatief:

 • Ruikt naar citronella

 

4. MoziWozi Premium Vlooien & Tekenband

Een andere eco-vriendelijke keuze is deze MoziWozi Premium Vlooienband, waar je een gratis vlooienkam bij geleverd krijgt. Het product is beschikbaar in twee verschillende maten, de grootste is voor honden bedoeld. Maar deze is verder identiek in zijn werking.

Het product is volledig vrij van chemische middelen en hierdoor gegarandeerd veilig. Daarbij is de prijs (inclusief de kam) best wel aantrekkelijk. Bekijk de huidige prijs op Bol.com door op de afbeelding hieronder te klikken:

Beste Vlooienband Kat Goedkoop
Bekijk hier deze MoziWozi Vlooienband op Bol.com

Met 38cm is de verstelbare halsband makkelijk te bevestigen. Je kat zal er bovendien niet veel last van hebben qua comfort. Zoals zoveel producten in deze categorie gaat ook deze optie 8 maanden mee en is volledig waterbestendig.

De verkoper claimt dat er geen vervelende geuren aan het product zitten. Toch zit ook aan dit bandje een vervelende citronella / methol geur. Dat vinden niet alle katten even prettig, maar gezien de eco-keuze is het wel begrijpelijk. De geur is slechts licht.

 

Positief:

 • Eco-vriendelijke optie
 • Beschikbaar in twee formaten
 • Inclusief gratis vlooienkam

 

Negatief:

 • Werkt niet voor alle gebruikers
 • Lichte citronella / methol geur

 

5. TwinQ Vlooien- En Tekenband Pakket

Wil je het direct goed aanpakken, dan kan dit volledige TwinQ Vlooienpakket een mooie uitkomst zijn. Het bevat naast een anti-vlooienband ook een vlooienkam en tekenverwijderaar. Zo heb je direct alle benodigdheden in huis.

Ook deze optie maakt gebruik van natuurlijke essentiële oliën, waardoor een lichte geur kan ontstaan. Voor de kosten hoef je het niet te laten, zeker omdat er zoveel in het pakket zit. Bekijk het direct door te klikken op de afbeelding:

Twinq Tekenband Pakket
Bekijk hier dit Vlooien- en Tekenband Pakket op Bol.com

Het bandje gaat 8 maanden mee en kan tegen water. Wel is het beduidend minder comfortabel dan andere opties. Het clipje kan ervoor zorgen dat het snel los schiet, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Heb je echter een rustige kat die graag in de tuin ligt te rollebollen, dan kan dit pakket perfect zijn voor beginners. Je kunt direct met het bandje, de kam en de tekenverwijderaar aan de slag. Hierdoor is het pakket zowel preventief als pro-actief!

 

Positief:

 • Volledig anti-vlooienpakket
 • Relatief lage prijs voor wat het is
 • Waterbestendig en verstelbaar

 

Negatief:

 • Niet de meest comfortabele optie
 • Kan los schieten

 

Hoe Werkt Een Vlooienband?

Vlooienbanden zijn een elegante en makkelijke oplossing tegen vlooien en teken. De band is voorzien van een coating die langzaam een anti-vlooienmiddel verspreid over de vetlaag op de huid van de kat. Dit gaat helemaal vanzelf, maar het kan een aantal dagen duren.

Vaak zit er een stofje op die giftig is voor de vlooien en teken, maar volledig ongevaarlijk voor katten en mensen. Het zal maandenlang vervelende jeuk en mogelijke ziekterisico’s verhelpen bij je huisdier.

Hier wat praktische tips om het bevestigen makkelijker te maken:

 • Plaats het bandje door het clipje en pas de lengte aan naar wens;
 • Je moet twee vingers onder het bandje kunnen steken als je kat deze draagt;
 • Controleer of het bandje niet over de kop van de kat kan worden getrokken;
 • Pas de pasvorm aan voor een groeiende kitten en knip een te lang bandje af, eventueel gedeeltelijk waar nodig.

Voor Seresto bandjes is hieronder een duidelijke instructievideo te vinden, andere bandjes zullen een soortgelijke werking hebben:

 

Een Vlooienband Kopen Voor Katten

Zoeken naar het ideale vlooienmiddel voor je kitten of kat kan even lastig zijn. Onthoud dat er naast deze bandjes ook kammen, tekenverwijderaars en druppels te verkrijgen zijn. Het loont de moeite alle opties te verkennen.

Een vlooienband kopen is verstandig uit oogpunt van gezondheid voor je huisdier. Vlooien en teken dragen namelijk ook voor katten vervelende ziektes met zich mee.

Omdat katten veel buiten zijn, zal een preventief anti-vlooienmiddel de ideale keuze zijn voor veel kattenbaasjes. In onze ervaring was Seresto het beste qua werking, maar we horen ook graag jou mening in de reacties onder dit overzicht!

2 gedachten over “5x De Beste Vlooienband Voor Je Kat”

 1. dit jaar doet de seresto band helemaal niets bij onze poes,ze had gisteren 8 teken bij zich en toen we de band verwijderden zaten daar ook nog 2hele dikke teken onder.ze heeft de band al 5 weken om.

  Beantwoorden
 2. Mijn twee katten van vier jaar oud (broertjes) dragen sinds 1,5 jaar Serseto banden. Tot grote tevredenheid, want ik woon in bosrijk gebied. Geen vlo of teek meer gezien.
  De lichtste van de twee had al ruim een jaar regelmatig wat “absences” leek het wel. Suffig, verslapte spieren. Na een half uurtje was dit weer over.
  Ik dacht is dat iemand stroomdraad had geplaatst of zo…
  De laatste tijd was het bijna dagelijks, en het werd erger. Ik wilde naar de dierenarts.
  Een bekende opperde toen: ligt het niet aan de vlooienband?
  Ik heb deze verwijderd, en hij is helemaal behipperd. Geen “aanvalletje” meer gehad!
  Helaas wel een vlo ontdekt, onlangs alternatieve middelen gebruikt te hebben!
  Dus nu maar zoeken naar iets anders…

  Beantwoorden

Plaats een reactie