De 5 Beste Inklapbare Hondenbuggy’s Van Dit Moment

Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken om een hondenbuggy te kopen. Vaak is het omdat honden niet altijd lange afstanden kunnen lopen. Denk aan aan jonge puppy, oude bejaarde hond, of een klein hondenras.

Een buggy voor je hond is ook natuurlijk praktisch wanneer je huisdier net is geopereerd, een beetje ongehoorzaam, of gewoon lekker verwend is.

Wij vroegen ons na wat zoekwerk af wat nu eigenlijk de beste inklapbare hondenbuggy is op de markt. Daarom heeft onze redactie een gedetailleerde lijst samengesteld met de 5 beste buggy’s voor honden van dit moment. Lees je mee?

 

Zoeken Naar De Beste Inklapbare Hondenbuggy

Om de beste hondenbuggy’s te vinden hebben we vooral gelet op een aantal essentiële basiscriteria. De onderstaande lijst is gekozen op basis van de volgende factoren:

 • Prijs-kwaliteit verhouding: Klopt de prijs met wat je ervoor terug krijgt?
 • Gebruiksgemak: Gaat het lopen met de buggy soepel? Is het prettig in gebruik?
 • Opslagmogelijkheden: Kan je essentiële spullen meenemen in de buggy?
 • Opvouwbaarheid: Is de buggy makkelijk in te klappen en op te bergen?
 • Uiterlijk: Durf je er als baasje zonder schaamte mee over straat te gaan?

De factoren prijs-kwaliteit en gebruiksgemak telden hierin dubbel mee. Onthoud natuurlijk wel dat het gaat om een persoonlijke mening! Wel zijn we ervan overtuigd dat onderstaande buggy keuzes in alle gevallen positief zullen worden ontvangen door de meeste baasjes.

 

1. Cabino Hondenbuggy (Opvouwbaar)

Winnaar uit onze test is deze zeer betaalbare Cabino Hondenbuggy, welke één van de best verkochte buggy’s voor honden is van dit moment. Dat is niet geheel zonder reden, want de prijs-kwaliteit verhouding van dit product is wel héél erg aantrekkelijk.

Daarbij is de neutrale kleur en ruime opslag erg prettig, net als de stevige bouw van de buggy zelf. Vele hondenbezitters gingen je al voor, dus check hem direct op Bol.com door te klikken op onderstaande afbeelding:

Cabino Hondenbuggy Grijs
Bekijk hier deze opvouwbare Cabino hondenbuggy op Bol.com

De wandelwagen kan makkelijk worden ingeklapt en opgevouwen, waardoor het geheel niet veel ruimte in beslag neemt. Daarbij kan de ruime mand en ook de bekerhouder snel worden verwijderd. Naast honden kunnen ook katten in het mandje mee!

Wel zijn de wielen die aan dit product zitten niet van de allerhoogste kwaliteit, vooral de kleine voorwielen willen soms wel eens vastlopen (bijvoorbeeld op een grindpad). Gezien de dubbele wielstructuur en nette prijs kunnen we dit echter vergeven.

 

Positief:

 • Geweldige prijs-kwaliteit verhouding
 • Stevige bouw
 • Ruime opslagmogelijkheid
 • Ook geschikt voor katten

 

Negatief:

 • Voorwielen lopen soms vast

 

2. Beeztees Joggy Inklapbare Hondenbuggy

Irriteer je jezelf wel eens aan vastlopende wielen van een hondenbuggy? Ben je fan van lange strandwandelingen? Dan is deze luxe Beeztees Joggy hondenbuggy de perfecte keuze. De grip en soepele bewegingen zijn ongevenaard, ondanks dat de buggy een investering is.

Ook als je graag gaat hardlopen met je hond kan deze wagen een uitkomst bieden. En dan hebben we het natuurlijk over honden die te klein of oud zijn om mee te kunnen rennen met het baasje. Bekijk direct de prijs door op de link hieronder te klikken:

Beeztees Joggy Hondenbuggy
Bekijk hier deze oerdegelijke Beeztees Joggy op Bol.com

Natuurlijk is deze sportieve buggy voorzien van een degelijk remsysteem. Je kunt er lekker mee van de gebaande paden af gaan om lange natuurwandelingen te maken. De kap over het voorwiel beschermt tegen zand en modder.

De overkapping helpt je hond te beschermen tegen de zon, terwijl het dier lekker uitrust in de wandelwagen en kan kijken door het gaas. We hadden deze buggy van zeer hoge kwaliteit graag bovenaan gezet, maar daarvoor is het prijskaartje iets te hoog.

 

Positief:

 • Zeer hoge kwaliteit
 • Nooit meer vastlopen
 • Ideaal voor lange wandelingen in de natuur
 • Hoogwaardig remsysteem

 

Negatief:

 • Hoge kwaliteit komt met een prijskaartje

 

3. Topmast Hondenbuggy Grijs

In het goedkopere segment vinden we deze betaalbare Topmast Hondenbuggy, een driewieler die ideaal is voor een middelgrote hond. Hoewel redelijk aan de lichte kant en met vrij kleine achterwielen, kan de buggy goed mee met de concurrentie.

De kunsstof wandelwagen heeft een mooi ontwerp, is goed bestand tegen vastlopen en heeft een vrij ruime en comfortabele zitruimte voor je huisdier. Daarbij is de prijs helemaal niet verkeerd, bekijk deze hieronder:

Topmast Hondenbuggy
Bekijk hier deze betaalbare Topmast Hondenbuggy op Bol.com

Topmast is één van de populaire merken in de wereld van de hondenbuggies, dus je kunt zeker een product van hoge kwaliteit verwachten. Vooral lange mensen zullen de buggy als prettig ervaren, maar ook dit is aan te passen.

Het geheel is makkelijk in elkaar te zetten en ook snel weer opvouwbaar, waardoor je eigenlijk nooit last hebt van de wagen als deze weer binnen staat. Prima koop!

 

Positief:

 • Prima prijs-kwaliteit verhouding
 • Ideaal voor middelgrote honden
 • Makkelijk opvouwbaar

 

Negatief:

 • Aan de lichte kant
 • Kleine achterwielen

 

4. Innopet Buggy Comfort EFA

Heb je een kleine hond die moeite heeft met lopen? Dan is deze Innopet Buggy Comfort de ultieme keuze. Hoewel Innopet zich alweer in het duurdere segment begeeft, is de kwaliteit er zeker vanaf te zien. Je krijgt dus zeker waar je voor betaalt.

Erg prettig aan dit model is het extreem soepele rijden. De wielen vallen op in positieve zin. Maar ook de algehele bouw weerspiegelt de filosofie van Innopet: alleen het beste voor je huisdier. Bekijk hieronder wat andere kopers vonden van deze buggy voor honden:

Innopet Buggy Hond
Bekijk hier deze Innopet Buggy voor Honden op Bol.com

Qua formaat is het ruim voor één kleine hond, dus er kunnen gerust twee honden in deze hondenbuggy. Ook is het natuurlijk mogelijk om één iets grotere hond in de comfortabele mand te plaatsen. Deze is bovendien erg makkelijk open dicht te maken!

We waren erg onder de indruk van de zeer goede prestaties van dit EFA Comfort-model, maar moesten toch wel even slikken bij het prijskaartje. Maar wanneer je het beste van het beste wil, dan is dit de juiste keuze.

 

Positief:

 • Zeer hoge kwaliteit
 • Extreem soepel rijden
 • Makkelijk open en dicht doen

 

Negatief:

 • Kwaliteit komt met een prijskaartje

 

5. Trixie Hondenbuggy Zwart

Als laatste in deze top 5 vinden we deze goedkope Trixie Hondenbuggy in stijlvol zwarte kleur. Het is een lichtgewicht aliminium wandelwagen met alles erop en eraan voor je hondje(s). Daarbij is het een opvouwbaar driewielsysteem met (ruime) uitneembare opslagbak.

Het lopen gaat soepel en ook de mand is erg comfortabel, maar wel viel ons direct op dat de bouw wel erg licht was. Stevig vasthouden tijdens het rijden is dus aan te raden. Wel is het makkelijk om het geheel op te tillen! Bekijk hieronder meer informatie:

Trixie Hondenbuggy
Bekijk hier deze goedkope Trixie Hondenbuggy op Bol.com

Afmeting van dit model is 80 x 47 x 100 cm. Er is dus voldoende ruimte voor een middelgrote hond of twee kleine hondjes. We raden het niet aan voor zware honden, omdat de bouw daarvoor niet stevig genoeg is.

Natuurlijk is ook bij dit model een degelijk remsysteem aanwezig. Hierdoor zal de wagen nooit spontaan kunnen wegrijden, met je nietsvermoedende hondje er nog in. Een goede koop in het goedkope segment, maar er zijn betere opties.

 

Positief:

 • Goedkope hondenbuggy van goede kwaliteit
 • Goede driewieler
 • Veel opslagruimte
 • Comfortabele mand

 

Negatief:

 • Vrij lichte bouw
 • Kon iets steviger

 

Beste Hondenbuggy Voor Fietsen: Doggycar Hondenfietskar

Wil je er ook eens samen met je hond met de fiets op uit? Een fiets aanhangwagen voor je hond is heel normaal in het straatbeeld, dus deze 2-in-1 Doggycar Hondenfietskar zal zeker niet uit de toon vallen. Hij is voorzien van alle gemakken voor onderweg!

Denk aan een makkelijk opklapbaar regenscherm, een extra wiel om het geheel snel te kunnen transformeren in een gewone hondenbuggy, maar ook een comfortabele zitting met vering. Bekijk meer informatie op Bol.com door te klikken op de afbeelding:

Beste Hondenbuggy Fiets
Bekijk hier deze Doggycar 2-In-1 Buggy voor Fietsen op Bol.com

Het feit dat je deze hondenfietskar ook zonder fiets kunt gebruiken, maakt het een flexibel en praktisch vervoersmiddel voor je hond. Een fietstocht maken en daarna een boswandeling doen? Geen probleem met deze Doggycar!

Hiernaast is het ook op de weg een veilige fietskar voor honden. Dit komt vooral door de aanwezigheid van een veiligheidsgordel, wielreflectoren en een duidelijk vlaggetje. Dit alles wordt natuurlijk meegeleverd bij de aankoop.

 

Positief:

 • Snel transformeren van hondenbuggy naar hondenfietskar
 • Veilig en comfortabel onderweg
 • Vering absorbeert de schokken
 • Veelzijdige hondenbuggy voor de fiets
 • Opvouwbaar

 

Negatief:

 • Geen kleuropties

 

De Ideale Buggy Voor Je Hond Kopen

Of je hond nu te jong, oud, ziek, of lui is: een goede hondenbuggy kopen is in veel gevallen een ideale oplossing. Wel is er een duidelijk onderscheid tussen de prijscategorieën: er is een duidelijk duur en goedkoop segment.

In het goedkope segment is het vastlopen van de wielen en de lichte bouw vaak problematisch. Dit is in het iets duurdere segment volledig opgelost, dus de investering is het naar onze mening meer dan waard. Goedkoop is duurkoop, ook bij hondenbuggy’s.

Wil je er ook met de fiets op uit kunnen samen met de hond, dan is de converteerbare hondenfietskar (en buggy) een ideale oplossing. Hiervan zijn er niet veel op de markt, dus we waren erg onder de indruk van de Doggycar. We wensen je veel plezier met de leuke uitjes samen met je hond!

Plaats een reactie