Dit Zijn De 3 Beste Stille Drinkfonteinen Voor Je Kat (Met Filter)

Nooit meer vies, lauwwarm water naast de brokjes hebben staan. Een drinkfontein met filter zorgt dat je kat gehydrateerd, gezond én nieuwschierig blijft. Want zo’n waterfontein is natuurlijk veel leuker voor je huisdier om uit te drinken.

Maar wat is nu de beste stille drinkfontein voor je kat, en wat is van belang bij het kopen?

In deze review hebben we enkele zeer populaire waterfonteinen voor huisdieren getest. Vaak zijn deze producten bedoeld voor zowel katten als kleine honden. Hieronder zijn onze drie topkeuzes te vinden, inclusief uitgebreide toelichting.

 

De Beste Stille Drinkfontein Voor Katten

In onze zoektocht naar de ideale automatische waterfontein voor huisdieren zijn we niet willekeurig te werk gegaan. Om de topkeuze te bepalen, hebben we voornamelijk de volgende factoren in acht genomen:

 • Prijs-kwaliteit verhouding: Klopt de prijs met wat je ervoor terug krijgt?
 • Gebruiksgemak: Stimuleert de fontein je huisdier om te drinken?
 • Filterkwaliteit: Welk filtermateriaal wordt er gebruikt en zijn ze handig?
 • Onderhoud: Hoeveel werkt kost het schoon houden?
 • Ontwerp: Staat het een beetje leuk, is het aantrekkelijk voor de kat?

Onthoud dat dit soort fonteinen een aanschafprijs hebben voor het startpakket (fontein met toebehoren), maar dat er ook periodiek extra filters bijgekocht moeten worden. Hierdoor kan de startprijs misleidend zijn, omdat de meeste kosten zitten in de filters die je blijft kopen. Bovendien is het onderhoud van het ene product makkelijker dan het andere.

 

1. LifeGoods Drinkfontein Wit/Blauw

De eerlijke winnaar uit deze test is deze fluisterstille LifeGoods drinkfontein, die vooral door de voordelige filters en het zeer ondiepe water de beste keuze is. Zowel de kosten voor aanschaf (met filterpakket) en de verpakkingen voor nieuwe filters (zes stuks) zijn veruit de goedkoopste. Bekijk de huidige prijs door op de onderstaande afbeelding te klikken:

Beste Stille Drinkfontein Kat Met Filter
Bekijk hier deze fluisterstille LifeGoods drinkfontein op Bol.com

Hoewel de waterfontein voor katten (én honden!) een accu met stekker heeft, is het stroomverbruik vrijwel verwaarloosbaar. Er is bovendien geen gedoe met batterijen, maar wel is er een stopcontact in de buurt nodig.

Als het apparaat aan staat kunnen er drie verschillende standen worden gekozen voor de fontein, zoals kabbelend, stromend of ergens daar tussenin. De ideale stand voor jou huisdier kan het dier stimuleren beter te drinken en hierin ook meer interesse te tonen.

Het is aan te raden om de pomp en filter elke 2 weken schoon te maken. Een vieze filter vervangen vergt een periodieke investering. Dit is niet uniek voor deze productklasse: elke degelijke waterfontein heeft een vervangbare waterfilter. De Lifegoods navullingen zijn de goekoopste die we tegen kwamen, zonder in te leveren op kwaliteit:

Filter Voor Drinkfontein
Bekijk hier de bijbehorende Lifegoods Filter Navullingen op Bol.com

Het is goed om gelijk enkele navullingen bij te kopen, om direct een klein voorraadje te hebben. Ze worden geleverd in verpakkingen van zes stuks, tegen een nette prijs per filter. Vervangen moet eens per twee weken.

De filters bestaan uit drie lagen. de twee buitenlagen zijn PP-filters tegen groter vuil als kattenharen. De middelste laag bestaat uit natuurlijke materialen als geactiveerd koolstof en kokos snippers, welke viezigheid, bijsmaak en geurtjes efficiënt absorberen.

Het gehele systeem is zeer stijlvol blauw/wit met een praktisch én mooi bloem ontwerp. De ondiepe bak maakt de fontein tot de ideale keuze. Vooral voor oudere katten, kittens en dieren met medische problemen zal dit een stuk prettiger zijn.

 

Positief:

 • Geweldige prijs-kwaliteit verhouding
 • Ondiepe bak maakt drinken makkelijk
 • Zeer goede filterkwaliteit
 • Zeer laag stroomverbruik
 • Daadwerkelijk fluisterstil
 • Leuk bloem ontwerp

 

Negatief:

 • Stopcontact benodigd (werkt op accu)
 • Geen sensor, wel drie standen

 

3. Cat-It Senses Drinkfontein 2.0 – Flower

Ook zeer populair is deze Cat-It Senses Drinkfontein Flower. Het is een aantrekkelijk ogende bloemfontein die ideaal is om katten af te leren alleen uit de kraan te drinken. Daarbij zorgt de hoogwaardige onthardingsfilter voor puur, gezond water.

De bloem heeft drie standen, net als de Lifegoods fontein hierboven. De keuze bestaat uit kabbelend, meerdere kleine straaltjes of één grotere straal. Daarbij is de prijs behoorlijk aantrekkelijk voor een product uit deze categorie:

Cat-it Drinkfontein Katten Bloem
Bekijk hier deze Cat-It Senses Flower waterfontein op Bol.com

Voor baasjes is het fijn dat het schoonmaken van de pomp en vervangen van de filter makkelijk is. Wel begint het systeem opvallend te zoemen als deze langer niet wordt vervangen, wat toch wel een minpuntje is.

De filters worden per twee verkocht en zijn per stuk dus een aardig stukje duurder dan de LifeGoods variant. Wel zijn ze ook gewoon makkelijk te verkrijgen op webwinkels als Bol.com, klik op de afbeelding voor meer informatie:

Catit Filters Waterfontein
Bekijk hier de bijbehorende Catit Filter Navullingen op Bol.com

De kenmerken van de filters zijn vrijwel gelijk aan die van de LifeGoods, dus het is vrij opvallend dat ze aan de prijzige kant zijn. Ben je dus uit op een langdurig goedkoop alternatief, dan is het wellicht beter om voor de winnaar uit onze test te kiezen. Dat doet echter niets af aan het feit dat dit een prima alternatief is!

 

Positief:

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Ideaal voor afleren kraandrinken of slechte drinkers
 • Hoogwaardige onthardingsfilter
 • Drie verschillende standen
 • Mooi bloem ontwerp

 

Negatief:

 • Licht zoemend pompje
 • Extra filters relatief duur
 • Geen sensor, wel drie standen

 

3. TrevoPet Waterfontein Wit

Winnaar van de Dutch Design Award 2020 is deze hoogwaardige TrevoPet Waterfontein. Het circulaire filtersysteem maakt de fontein vrijwel volledig onderhoudsvrij. Vind je het dus vervelend om regelmatig de onderdelen schoon te maken, dan is dit de perfecte keuze.

Leuk is ook het feit dat je een cadeau voor je kat bij je aankoop zal ontvangen. Benieuwd wat voor cadeautje het is? Bekijk meer informatie door op onderstaande afbeelding te klikken:

Trevopet Waterfontein Kat
Bekijk hier deze hoogwaardige TrevoPet drinkfontein op Bol.com

Los van het feit dat het een geweldig product is, kleeft er één groot nadeel aan. Er wordt namelijk maar één filter meegeleverd in het basispakket (tegenover vier bij de Lifegoods). Ook de vervangende filters van geactiveerd koolstof zijn relatief duur.

Ook lijkt het er op dat de navullingen relatief lastig te verkrijgen zijn op de Nederlandse markt. Bekijk hieronder of de navullingen momenteel beschikbaar zijn:

Trevopet Filters Kattenfontein
Bekijk hier de bijbehorende TrevoPet Filter Navullingen op Bol.com

Weet je enkele navullingen te bemachtigen, dan ga je een hele leuke tijd tegemoet. Het is namelijk een zeer hoogwaardig en onderhoudsarm product met een ontwerp dat in elk interieur goed zal passen.

 

Positief:

 • Winnaar Dutch Design Award 2020
 • Bijna geen onderhoud nodig
 • Filters met geactiveerd koolstof
 • Inclusief leuk cadeau voor je kat
 • Stijlvol in elk interieur

 

Negatief:

 • Extra filters zijn lastig verkrijgbaar
 • Slechts één filter meegeleverd

 

Beste Keramische Drinkfontein: Trixie Vital Flow Mini

Indien je veel last hebt van algenvorming in de waterfonteinen die je eerder hebt gebruikt, dan is het aan te raden om te kiezen voor een drinkfontein voor je kat die gemaakt is van keramiek. Deze maken voorgoed korte metten met algen!

Keramische drinkfonteinen als deze Trixie Vital Flow Mini zullen algengroei actief tegen gaan door dat een alg zich niet kan hechten aan het materiaal. Daarbij is de filter een stuk minder complex, bekijk direct de details hieronder:

Drinkfontein Kat Keramiek
Bekijk hier de Keramische Trixie Vital Flow Mini op Bol.com

Wil je jouw katten altijd toegang geven tot vers, stromend water? Ben je regelmatig schoonmaken zat en ook helemaal klaar met algengroei? De Trixie Vital Flow Mini is de ideale oplossing.

Vervangende filters zijn hier te verkrijgen bij de webwinkel Medpets en kosten zo’n €2,50 euro per stuk (per twee verkocht).

 

Een Drinkfontein Kopen Voor Je Kat

We weten zeker dat de ideale waterfontein voor je huisdier hierboven is uitgelicht. Jou kat zal straks een stuk makkelijker drinken na aanschaf van een fonteintje.

Onthoud wel dat onderhoud belangrijk is voor de gezondheid van je huisdieren. Hieronder wat praktische tips om langer gebruik te kunnen maken van een fontein:

 • Vervang het filter 1 à 2 keer per maand om het water fris te houden
 • Voorkom de vorming van algen door de drinkfontein uit de zon te houden
 • Maak wekelijks de filter en pomp grondig schoon
 • Vervang al het water minimaal om de dag voor gegarandeerde versheid

Wil je alleen het allerbeste voor je poes of kater, of bijvoorbeeld voor je kleine hond, dan is een drinkfontein onmisbaar. We wensen je heel veel plezier met je nieuwe koop en hopen dat je huisdier er lang van mag genieten!

Plaats een reactie