De 6 Beste Anti-Schrokbak Producten Voor Je Hond (Overzicht)

Hap, slik, weg! Eet jou hond ook razendsnel zijn brokken op? Een anti-schrokbak kan helpen om het eetproces wat te vertragen. Dit is gezonder voor de spijsvertering en het gedrag van je huisdier. En zo’n unieke voederbak is direct een leuke uitdaging!

We hebben in dit overzicht de beste anti-schrokbakken voor honden op een rij gezet.

Natuurlijk zijn we hierbij niet willekeurig te werk gegaan. Bij de onderstaande selectie hebben we de verschillende producten beoordeeld op de volgende factoren:

 • Prijs-kwaliteit: Staan de kosten in verhouding met wat je ervoor terug krijgt?
 • Effectiviteit: Helpt het je hond daadwerkelijk minder snel te eten?
 • Bouwkwaliteit: Is het materiaal stevig en duurzaam in gebruik?
 • Uiterlijk: Hoe ziet de voederbak eruit, is het een mooi product?

 

1. TZ® Anti-Schrokbak Voor Honden (RVS)

Onze favoriet is deze fraaie anti-schrokbak van RVS, welke er vooral voor zorgt dat grote hondenrassen rustiger kunnen eten. De bak heeft in het midden een rond plateau, waardoor het nodig is om de brokken in kleinere hoeveelheden te consumeren.

Handig is ook de anti-slip bodem, waardoor deze roestvrij stalen etensbak in principe altijd op zijn plaats blijft. Dat scheelt een hoop herrie op de vloer. Daarbij heeft deze hondenbak een zeer nette prijs op Bol.com:

Roestvrij Stalen Doseerbak
Bekijk hier deze RVS Anti-Schrokbak op Bol.com

De kom is gemaakt van BPA-vrij melamine, een oerstoer materiaal dat vaatwasbestendig is. De afmeting van de ronde bak is 25 cm, wat prima is voor de meeste middelgrote en grote hondenrassen.

Het ontwerp is vrij simpel, maar wel effectief. Er zijn bakken op de markt waarbij doseren van het eten nog makkelijker is, maar deze RVS-voederbak voor je hond is absoluut effectief tegen schrokken en overeten!

 

Positief:

 • Gemaakt van hoogwaardig RVS
 • Stijlvol maar simpel
 • Met anti-slip bodem

 

Negatief:

 • Slechts een kleine uitdaging voor je hond

 

2. Eyenimal Voerautomaat (Met Anti-Schrok Functie)

Wil je het écht goed aanpakken met doseren, dan is deze Eyenimal voederautomaat de ultieme keuze. De automatische doseermachine heeft een handige ingebouwde anti-schrok functie, waardoor langzaam kleine hoeveelheden brokken worden gevoerd.

Voerautomaten zijn relatief duur, maar kunnen erg handig zijn als je op reis bent! Je kunt op vele manieren het voeren instellen, waardoor je hond of kat altijd over voldoende eten beschikt. Bekijk alle details door te klikken op onderstaande afbeelding:

Eyenimal Automatische Dosering Brokken
Bekijk hier deze Voerautomaat Met Anti-Schrokfunctie op Bol.com

De afmeting van de machine is 24,5 x 30 x 38 cm, waardoor je voor veel dagen voer kunt doseren (max 4,2 kg). Zorg wel altijd voor een opgeladen batterij, want dat is de manier waarop de machine van stroom wordt voorzien.

Leuk is de functie voor stemopname, welke je hond natuurlijk zal herkennen. Dat maakt de machine menselijk. Bovendien kan het voeren naar eigen inzicht worden geprogrammeerd. Hiervoor hoef je absoluut geen techneut te zijn!

 

Positief:

 • Nooit meer nadenken over voeren
 • Doseren makkelijk te programmeren
 • Geschikt voor hond of kat
 • Stijlvol ontwerp

 

Negatief:

 • Werkt op batterijen

 

3. Eat Slow Feeder (Groot)

Is je budget wat kleiner, dan kan deze Eat Slow Feeder een prima oplossing zijn voor het eetprobleem van je hond. Het is niet voor niets één van de meest populaire anti-schrokbakken op de Nederlandse markt!

Rustiger eten is erg makkelijk dankzij de unieke vormen in de bak. Je hond is wel even bezig om alle brokken er uit te likken. Voor de kosten hoef je het in ieder geval niet te laten. Bekijk de actuele prijs op Bol.com door te klikken op onderstaande afbeelding:

Eat Slow Anti Schrokbak Hond
Bekijk hier deze praktische Eat Slow Feeder op Bol.com

Er bestaan twee afmetingen: een Large uitvoering (30 cm doorsnede) en een Small uitvoering (20,5 cm). Afhankelijk van het formaat van je hond valt er dus zeker nog iets te kiezen. Ook zijn er 4 andere kleuren (rood, blauw, grijs en roze).

De bodem van deze kunststof voederbak is voorzien van een anti-slip vorm, waardoor de bak niet door het hele huis heen slingert. Wel zo praktisch bij een enthousiast etende hond.

 

Positief:

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Verschillende kleuren en formaten
 • Voorzien van anti-slip bodem

 

Negatief:

 • Gemaakt van kunststof

 

4. Vadigran Educatieve Eetpot Hond

Wil je de intelligentie van je hond stimuleren, dan kan deze Vadigran Educatieve Eetpot een mooie oplossing zijn voor het eetprobleem van je hond. De verschillende manieren van eten zorgen ervoor dat de hond actief moet nadenken: hoe krijg ik dit eten eruit?

De hond zal langzamer en met meer aandacht eten, wat goed is voor de spijsvertering. De bak is gemaakt van zeer hygienisch polypropyleen en TPR, welke 100% veilig zijn. Bekijk ervaringen van anderen op Bol.com door te klikken op de afbeelding hieronder:

Educatieve Hondenvoeder Bak
Bekijk hier deze educatieve Vadigran Eetpot op Bol.com

De afmeting van deze voederbak is 24 cm doorsnee. Het is geschikt voor alle hondenrassen, omdat je dankzij de unieke vormen zelf kan bepalen hoeveel eten je in de bak plaatst. Wel even uitkijken dat de stekels niet pijnlijk zijn voor je hond.

De bak mag worden schoongemaakt in de vaatwasser, wat een pluspunt is. Daarbij is het ontwerp daadwerkelijk uniek en stimulerend voor je huisdier. Een mooie educatief alternatief voor een standaard etensbak.

 

Positief:

 • Educatief en langzaam eten
 • Uniek ontwerp
 • Hygiënisch, geschikt voor vaatwasser

 

Negatief:

 • Stekels kunnen mogelijk pijn doen

 

5. Adori Anti-Schrok Voerbak (800ml)

De beste goedkope keuze is deze Adori anti-schrok voerbak, welke voor een zeer zacht prijsje de hond helpt om zijn eetlust te bedaren. De interne structuur maakt het lastiger om de brokken op te eten, waardoor langzaam eten een noodzaak wordt.

Er is gebruik gemaakt van een kunststof materiaal, welke makkelijk schoon te houden is en geschikt is voor de vaatwasser. Bekijk direct de lage prijs van dit product op Bol.com door te klikken op de afbeelding hieronder:

Adori Voederbak Groot
Bekijk hier deze goedkope Adori Anti-Schokbak op Bol.com

Er zijn twee verschillende formaten te verkrijgen, namelijk Large (800ml / 22 cm doorsnee) en Small (200ml / 14 cm doorsnee). Er wordt in de productinformatie vermeld dat er nog een tussenmaat is, maar deze hebben we niet kunnen vinden.

Handig is de anti-sliprand aan de onderzijde, welke ervoor zorgt dat de bak op zijn plaats blijft. We hadden echter liever een volledige anti-slip bodem gezien in plaats van alleen een dunne rand. Hieraan merk je dat het echt een budgetmodel is.

 

Positief:

 • Lage prijs
 • Inclusief anti-slip rand

 

Negatief:

 • Duidelijk een budgetproduct
 • Anti-sliprand is klein

 

6. Tinzies Interactieve Voerpuzzel

Langzamer eten hoeft echt niet alleen vervelend te zijn voor je hond. Deze Tinzies interactieve voerpuzzel maakt van de maaltijd namelijk een leuk spel! Dit komt voornamelijk door de vele draaiende elementen in deze bak.

Educatief eten heeft fysieke voordelen (betere spijsvertering), maar ook mentale voordelen (training en intelligentie). We waren direct verkocht toen we dit unieke product zagen. Bekijk alle details op Bol.com door op de afbeelding hieronder te klikken:

Educatief Draaibaar Voerbak Hond
Bekijk hier deze interactieve Tinzies Voerpuzzel op Bol.com

De slow feeder is geschikt voor zowel honden als katten. De afmeting is behoorlijk groot met 34 cm doorsnee, maar dit is wel nodig met de vele draaielementen in de plastic bak. Natuurlijk is er een anti-slip bodem aanwezig zodat de bak makkelijk blijft staan.

Het enige nadeel dat we hebben kunnen opmerken is de lage rand, welke knoeien wel heel makkelijk maakt. Dit had gerust een stukje hoger kunnen zijn, want nu kan een slimme hond de bak gewoon wat schudden om bij het eten te komen.

 

Positief:

 • Interactieve draaiknoppen
 • Anti-slip bodem
 • Leuk ontwerp

 

Negatief:

 • Lage rand helpt knoeien

 

Een Anti-Schrok Voederbak Kopen Voor Je Hond

Een hond die gefixeert is op eten heeft veel baat bij het doseren van de maaltijd. Een anti-schrokbak is hierbij de ideale uitkomst: je zelfs kunt zonder enige training je huisdier een maaltijd aanbieden in deze unieke voerbakken.

Een anti-schrokbak heeft merkbare voordelen voor de gezondheid van je hond:

 • Minder braken: Langzamer eten voorkomt maagreflexen.
 • Opname alle voedingsstoffen: Door overgeven actief te voorkomen worden de voedingsstoffen in het eten beter opgenomen door de hond.
 • Betere spijsvertering: Rustiger eten verdeelt het voedsel beter in het maag-darmkanaal van de hond en voorkomt eventuele opstoppingen.
 • Stimuleert intelligentie: Gefocust eten helpt je huisdier actief na te denken hoe het bij het eten kan komen, wat de hersenen stimuleert.

Ook is het natuurlijk erg fijn voor het baasje om niet langer braaksel op te hoeven ruimen. Ook zal het een positief effect hebben op het gedrag van je hond, omdat geduld op deze manier wordt beloond. Wat is jou favoriete anti-schrokbak? We zijn benieuwd!

Plaats een reactie