Berner Sennen Pup Kopen: 31 Betrouwbare Fokkers (Lijst)

Wanneer je van plan bent een Berner Sennen pup te kopen, kan je niet zomaar even naar de dierenwinkel lopen. De eerste stap is het vinden van een betrouwbare Berner Sennen fokker.

Het onderstaande overzicht van kennels kan je hierbij helpen. We hebben deze alvast voor je gesorteerd per provincie. Onthoud dat niet elke fokkerij altijd een nestje pups beschikbaar heeft, dus tijdig reserveren wordt aangeraden.

 

Berner Sennen Pup Kopen: Fokker Overzicht

In de onderstaande tabel zijn 31 betrouwbare Berner Sennen fokkers te vinden in Nederland en België, waar je op een veilige manier een Berner Sennen pup kunt kopen.

 

Berner Sennen FokkerPlaatsProvincieWebsite
JelängerjelieberStreefkerkZuid-Holland Bekijk
BernerBoefjesGroot-AmmersZuid-Holland Bekijk
Shortway KennelHellevoetsluisZuid-Holland Bekijk
Van het Groot VeenhuisAaltenGelderland Bekijk
From Channel SightApeldoornGelderland Bekijk
Van Het BartholomeushuisBreedenbroekGelderland Bekijk
Le Chien du MontagneErmeloGelderland Bekijk
Van Jamina HofHerveld-NoordGelderland Bekijk
Klein AlpenhofLunterenGelderland Bekijk
De Hoge VeluweOtterloGelderland Bekijk
Da Luna ChiaraTielGelderland Bekijk
AmnoisTwelloGelderland Bekijk
Van De BerjankoWekeromGelderland Bekijk
Vom JurahofWijchenGelderland Bekijk
Van AdjaHengeloOverijssel Bekijk
Van De StobbeplasLuttenOverijssel Bekijk
'n Loagsen PoalWesterhaarOverijssel Bekijk
Van de Rodden BenniesWesterhaarOverijssel Bekijk
Van De DickerijstRenswoudeUtrecht Bekijk
Van De LuvoheemUithuizermeerdenGroningen Bekijk
Fan't Moune EinOentsjerkFriesland Bekijk
WadeweydeWognumNoord-Holland Bekijk
Prince BernersBiezenmortelNoord-Brabant Bekijk
De Hooghemertse HoeveGemondeNoord-Brabant Bekijk
Uit De HaverkistHogeloonNoord-Brabant Bekijk
Van 't MariahoefkeOudenboschNoord-Brabant Bekijk
Cornish LegendBornLimburg Bekijk
't Erve DirksbergRoermondLimburg Bekijk
De ZandvijverHertsbergeWest-Vlaanderen (België) Bekijk
BangaisKasterleeAntwerpen (België) Bekijk
Van 't Hayka's HofLommelLimburg (België) Bekijk

 

Berner Sennen Hondenras
Het Berner Sennen ras is niet alleen mooi, maar ook erg trouw en waakzaam.

 

Berner Sennen Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Onthoud dat fokkers vaak gewone gezinnen zijn die uit passie voor het ras een kennel beginnen. Het kan hierdoor voorkomen dat je onbetrouwbare fokkers op het internet tegen komt. Hierom is het voor de koper van een Berner Sennen pup erg belangrijk te letten op het volgende:

 • Leefomgeving: Op welke manier worden de honden gehouden en wordt er in alle behoeften van de dieren voorzien? Denk aan voedsel, bewegingsruimte, maar ook voldoende aandacht van mensen.
 • Gezondheid pups: Zijn ze getest op erfelijke aandoeningen en zien ze er gezond uit?
 • Leeftijd pups: Puppies mogen pas verkocht worden op het moment dat ze ouder dan 7 weken zijn. Controleer of dit inderdaad het geval is.
 • Leeftijd moederhond: Ze mag pas gedekt worden als ze ouder is dan 16 maanden en jonger is dan 72 maanden. Verder mag de teef maximaal 5 nestjes krijgen.
 • Herstel moederhond: Krijgt ze minimaal 12 maanden de tijd om van een bevalling te herstellen? Dit is in de richtlijn de minimumperiode.
 • Transparantie fokker: Is de kennel eerlijk over de werkwijze en staat deze open het hele proces te laten zien, of wordt er over zaken geheimzinnig gedaan?
 • Eerlijke prijs: Wordt een realistische prijs gevraagd voor de Berner Sennen pups, welke ruwweg ligt tussen de 1000 en 2000 euro?
 • Rasechtheid: Gaat het wel echt om een rashond die voldoet aan de Berner Sennen rasstandaard?
 • Documenten: Is de stamboom en het dierenpaspoort in orde? Is er bewijs van medische ingrepen? Is het dier gechipt?
 • Erkenning organisaties: Wordt de fokker erkend door organisaties als de Vereniging De Berner Sennen Hond (VBSH)?

 

Een Berner Sennen Fokker Bezoeken

Voordat je een nieuwe puppy in de armen kunt sluiten, zal er een hele periode van zoeken en reserveren vooraf gaan aan een aankoop. Er zijn veel Berner Sennen fokkers te vinden in landen als Nederland en België, maar er moet maar net een nestje op komst zijn! Het is een gewild ras, dus het is goed om er snel bij te zijn.

Het moment dat je jou nieuwe pup voor het eerst mag bezoeken in de kennel is dan ook erg speciaal. Als koper moet je in ieder geval denken aan de hygiëne, want je wil geen ziektes overbrengen van mens op dier.

Luister goed naar de instructies van de kennel eigenaar en wees niet bang om vragen te stellen. Zo weet je precies hoe de dieren worden grootgebracht. Een goede fokker zal hier met plezier antwoord op geven.

Ben je zelf eigenaar van een Berner Sennen kennel en wil je opgenomen worden in de bovenstaande lijst, laat dan even een reactie achter onder dit artikel. We zullen dan enkele kwaliteitschecks langslopen. Wanneer alles er goed uit ziet, voegen we de serieuze fokkers graag toe aan het overzicht.

2 gedachten over “Berner Sennen Pup Kopen: 31 Betrouwbare Fokkers (Lijst)”

 1. Ik ben opzoek naar een tweede berner sennen hond die geen puppy meer is of die jullie niet meer online verkopen maar ik wel over kan nemen of overkopen. Geen puppy van 10 weken maar ouder dan 10 weken 😀

  Beantwoorden
 2. Wij zijn Hobbyfokker, Kennel van ’t BernerHuys uit Aalten, de Achterhoek. Momenteel hebben wij een nestje en nog enkele puos beschikbaar, grootgebracht in onze woonkamer en goed gesocialiseerd.
  Wij houden ons aan de richtlijnen van de Raad van beheer. Onze honden zijn / vererven HD-A e ED-vrij getest .Compleet met Stamboom, DNA contole, gechipt RvB, ontwormd, eerste vaccin, europees paspoort, koopovereenkomst met garantie, startpakket. Zie voor meer info:
  http://www.vantbernerhuys.nl

  Beantwoorden

Plaats een reactie