Bengaalse Kat Fokker: 28 Betrouwbare Catteries Om Kittens Te Kopen

Het vinden van een betrouwbare Bengaalse kat fokker kan soms lastig zijn, omdat niet elke cattery altijd een nestje kittens beschikbaar heeft. Wil je dus succesvol een Bengaal kitten kopen, dan is het goed om je te oriënteren op meerdere fokkers.

Aangezien de Bengaal als kattenras enorm aan populariteit aan het toenemen is, kan het voorkomen dat fokkers een slaatje willen slaan uit de hoge vraag naar deze kittens.

Wil je tegengaan dat je bij het kopen een verkeerde keuze maakt, dan is het verstandig om gebruik te maken van onderstaand overzicht van betrouwbare Bengaal fokkers.

 

Bengaalse Kat Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn betrouwbare Bengaalse kat fokkers te vinden, waar je op veilige wijze een nieuwe Bengaal kitten kunt kopen in Nederland en België.

 

CatteryPlaatsProvincieWebsite
One In A MillionGraauwZeelandBekijk
PraslinDen HaagZuid-HollandBekijk
ArmoraciaHoogvlietZuid-HollandBekijk
AirashiiRotterdamZuid-HollandBekijk
Lady LikeAchtmaalNoord-BrabantBekijk
BengalivoDrunenNoord-BrabantBekijk
SabbiadoreOssNoord-BrabantBekijk
AdmirableSleeuwijkNoord-BrabantBekijk
JamahlcatsSint OedenrodeNoord-BrabantBekijk
AshquindiSprundelNoord-BrabantBekijk
BatifoleursTilburgNoord-BrabantBekijk
't Veghels HamVeghelNoord-BrabantBekijk
The One And OnlyAmsterdamNoord-HollandBekijk
Cattery LegolasCastricumNoord-HollandBekijk
BengamishaVenhuizenNoord-HollandBekijk
Mirella CatteryHoogeveenDrentheBekijk
Cattery LumiGroningenGroningenBekijk
WOWBengalsFroomboschGroningenBekijk
KaloewhaMidwoldeGroningenBekijk
BengaldiamondzElstGelderlandBekijk
JunglemagicGroesbeekGelderlandBekijk
PearlspotsMeterenGelderlandBekijk
SpotseloticaNijmegenGelderlandBekijk
RimasiVoorthuizenGelderlandBekijk
Margai ChiarliAlmereFlevolandBekijk
BengalissimoLandgraafLimburgBekijk
Silver Moon BengalsOedelemWest-Vlaanderen (BE)Bekijk
GoralGuruBornemAntwerpen (BE)Bekijk

 

Bengaal Kitten Kopen Cattery

 

Goede Bengaalse Kat Fokkers Herkennen

Laten we eerlijk zijn, populaire raskatten zijn duur. Vraagprijzen voor een Bengaal kitten kunnen sterk uiteenlopen per aanbieder. Dit artikel geeft uitleg over kosten die je kunt verwachten bij het kopen van een Bengaal. Onthoud dat de bedragen in het buitenland kunnen afwijken (vaak zijn ze hier goedkoper).

Naast het kostenplaatje moet de fokker ook professioneel te werk gaan. Dit gaat veel verder dan de aanschafprijs alleen. Denk in ieder geval aan de volgende zaken:

 • Leefruimte: Hoe leven de katten bij de cattery? Hoe zit het met de hygiëne en benodigde faciliteiten (krabpaal, bedjes, etc.)?
 • Gezondheid kittens: In het verlengde van de leefruimte – zijn de kittens schoon, in goede gezondheid en vertonen ze geen afwijkend gedrag? Worden de dieren getest op veel voorkomende afwijkingen en ziektes, zoals hartwormen, HCM, PKD, FIV, FeLV?
 • Socialisatie kittens: Krijgen de kittens aandacht, zijn ze klaar voor de adoptie in een nieuw gezin, of zijn ze wild en schuw?
 • Leeftijd kittens: Fokkers mogen geen kittens jonger dan 13 weken verkopen. Hoe oud zijn de Bengaal kittens die worden verkocht op het moment van kopen?
 • Nestfrequentie: Bevalt de moederkat maximaal 1 keer per jaar? Krijgt ze voldoende tijd om te herstellen van de bevalling?
 • Rasstandaard & Stamboom: Voldoet de kitten aan de correcte rasstandaard en is de relevante stamboom documentie in orde?
 • Transparantie: Wordt er uitvoerig gecommuniceerd over de manier waarop katten leven bij de cattery, of wordt dit verborgen gehouden waar mogelijk?
 • Ervaring cattery: Hoe lang gaat de cattery al mee? Hoeveel nestjes hebben ze al verkocht? Hoe ervaarden andere kopers het proces?
 • Erkenning organisaties: Ga na of de fokkers waar je interesse in hebt lid zijn van (of bekend zijn bij) relevante rasclubs en verenigingen, zoals de Nederlandse Raskatten Vereninging (NRKV) en de Nederlandse Kattenfokkers Vereniging (NKFV).

 

Een Bengaal Kitten Kopen

Wanneer je eenmaal een matchende fokker hebt gevonden met een beschikbaar nestje, dan is het tijd om over te gaan tot aankoop. Bij het kopen van een Bengaal komen verschillende zaken kijken.

Kittens worden door de cattery veelal voorzien van chip en inentingen. Ook zijn ze ontwormd en hebben een gezondheidsverklaring van de dierenkliniek. Ook de documentatie moet in orde worden gemaakt door de fokker (denk aan stamboom en dierenpaspoort).

Let erop dat je de kosten van je Bengaalse kat vooraf goed in beeld hebt, en daarmee ook direct de nodige verantwoordelijkheden neemt. Dat begint al bij het eerste bezoek aan de cattery:

 • Voordat je een nestje jonge kittens aanraakt is het essentieel om jezelf goed te desinfecteren. Ziektes verspreiden tussen mens en dier is zo gebeurd, zeker bij pasgeboren kittens. Grondig je handen met zeep wassen en afstand houden waar mogelijk is voldoende.
 • Tussen de bezoeken van verschillende catteries is het verstandig om kleding te wisselen en te douchen. Hierdoor kunnen ziektes (wormen, vlooien, bacteriën) niet overspringen naar een ander nestje.
 • Onthoud dat katten graag hun nagels gebruiken, dus zorg voor oudere kleren om te dragen tijdens een bezoek.
 • Zorg ervoor dat je de instructies van de fokker opvolgt en niet direct op de kittens afloopt, ook al zien ze er nog zo schattig uit. Als gast bij een cattery is het gewoon om even de instructies van de fokker af te wachten.

Tot slot willen we je uiteraard alle geluk van de wereld toewensen met je nieuwe Bengaal kitten(s). Een prachtige raskat in je huishouden opnemen is uiteraard de ultieme droom van vele kattenliefhebbers. Het waarmaken van deze droom is voor jou nu heel dichtbij!

Onthoud de tips in dit artikel wanneer je op zoek gaat naar een nestje. Mocht je zelf een cattery hebben of een goede Bengaal cattery kennen die nog niet in de bovenstaande lijst staat, neem dan contact met ons op. We voegen deze na een kort verificatieproces graag toe aan de lijst met fokkers.

1 gedachte over “Bengaalse Kat Fokker: 28 Betrouwbare Catteries Om Kittens Te Kopen”

 1. Ik ben ook een Cattery begonnen in Huissen , ik heb Isabella een Bengaalse poes en nu heb ik 5 kittens, Isabella is gemacht met tito ook een Bengaalse kater, dit wilde ik u latenweten!

  Beantwoorden

Plaats een reactie