Beagle Pup Kopen: 15 Erkende Fokkers (Met Prijs)

Een Beagle pup kopen bij een goede fokker kan een behoorlijke uitdaging zijn. Ten eerste moet je als toekomstig baasje weten waar je een rasechte Beagle puppy kunt aanschaffen tegen een eerlijke prijs. Niet elke kennel waar pups worden gefokt zal betrouwbaar zijn.

Uiteraard is het belangrijk om in de gaten te houden waar er op dit moment een nestje nieuwe pups aanwezig is. Tijdig reserveren en informeren wordt aanbevolen. We raden ook aan om op tijd spullen te kopen voor je pup, dit handige overzicht kan je hierbij helpen.

Fokkers zijn veelal gewone gezinnen en doen het fokken van Beagles er als hobby bij. Vermijd altijd broodfokkers, welke het enkel voor het geld doen. Ga altijd af op erkende fokkerijen die ervaring hebben met eerdere nestjes. De onderstaande lijst helpt je vast op weg.

 

Beagle Fokker Overzicht

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Adaline SpringZeistUtrecht Bekijk
Joyful Beagle HouseZeistUtrecht Bekijk
Van De HoefstalLeerbroekZuid-Holland Bekijk
From Mosa's MagicSint PancrasNoord-Holland Bekijk
Basic's Drive'sZwaagdijk-OostNoord-Holland Bekijk
Uit 't LeyedalHaarenNoord-Brabant Bekijk
Kennel RoepersMiddelbeersNoord-Brabant Bekijk
From Elly's PackSint OedenrodeNoord-Brabant Bekijk
From Lucky's PackAngerenGelderland Bekijk
De GerelshoeveHulshorstGelderland Bekijk
From Jintro's PlaceZwolleOverijssel Bekijk
Van NumagaMilsbeekLimburg Bekijk
From Yvori's JoyVenloLimburg Bekijk
Beagle PupsMolAntwerpen (België) Bekijk
Flying AceBerlaarAntwerpen (België) Bekijk

 

Beagle Fokker Ras
De Beagle is een prachtig hondenras dat erg gewild is.

 

Wat Kost Een Beagle Pup?

De prijs van een Beagle pup met stamboom ligt gemiddeld tussen de 800 en 2000 euro. De kosten voor een Beagle zijn afhankelijk van het fokdoel, de afkomst van de hond en kosten de gemaakt zijn voor het opvoeden van de pups. Houd ook rekening met kosten als een puppycursus, voeding en verzorging.

De meeste fokkers kunnen zelf de prijs bepalen, maar het is niet de bedoeling dat er winst wordt gemaakt op een verkoop. Dit zou onder broodfok vallen, wat niet wenselijk is.

Naast voeding is de grootste kostenpost de medische kosten. Denk aan vaccinaties, ontwormen, controles en indicidentele klachten. De hogere medische kosten zijn te drukken met een (optionele) zorgverzekering voor je pup. Houd verder rekening met de prijs van benodigdheden van je hond (zoals een hondenmand of riem), alsmede de gemeentelijke hondenbelasting.

 

Beagle Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Wanneer je bij een fokker een beagle pup wil kopen, is het zeer verstandig om op enkele zaken extra te letten. Het zijn simpele checks om te begrijpen of je pup volgens de regels is grootgebracht. Het gaat voornamelijk om de volgende zaken:

 • Erkenning relevante organisaties: Wordt de fokker genoemd door rasclubs, zoals de Beagle Club Nederland? Komt de fokker niet voor op deze lijst van broodfokkers?
 • Transparantie fokker: Wordt er duidelijk gecommuniceerd over de manier waarop de puppies ter wereld komen en hoe de honden worden behandeld? Mag je kijken waar ze leven, spelen en opgroeien?
 • Leefomstandigheden: Hoe ziet de kennel er van binnen uit? Is alles schoon, georganiseerd en zijn de essentiële behoeften aanwezig?
 • Leeftijd pups: Kleine hondjes moeten lang bij de moeder blijven. Ze mogen pas vanaf 7 weken oud worden verkocht aan een geïnteresseerde. Vraag dus om een geboortebewijs om de leeftijd te bepalen.
 • Nestfrequentie moeder: Ook voor de moeder van de Beagle pups zijn regels. Ze mag niet jonger dan 16 maanden zijn, moet ten minste 12 maanden de tijd krijgen om te herstellen van een bevalling. Ook mag ze maximaal 5 nestjes hebben gehad.
 • Gezondheid pups: Zien de dieren er gezond uit? Zijn ze schoon en verzorgd? Zie je eventuele lichamelijke afwijkingen?
 • Gedrag pups: Zijn de kleine Beagles voldoende gesocialiseerd? Zijn ze mensen gewend en komen ze naar je toe?
 • Correcte papieren: Is er een stamboom en dierenpaspoort aanwezig? Zijn alle gegevens in orde en zijn er medische bewijzen van bezoeken bij de dierenarts?

 

Het Bezoeken Van Een Beagle Fokker

Ook voor jou als koper zijn er enkele gedragsregels om te volgen. Onthoud dat je bij een privéadres op bezoek bent en dat je de aanwijzingen en regels van de fokker moet opvolgen. Hier wat snelle tips voor een fokker bezoek:

 • Hygiëne is essentieel. Pups zijn fragiel en kunnen snel ziek worden, dus desinfecteer jezelf grondig voordat je de dieren aanraakt.
 • Benader het nestje alleen met verbale toestemming van de eigenaar. Het kan zijn dat de dieren even met rust gelaten moeten worden.
 • Het is prima om met kinderen te komen kijken, maar leg duidelijk uit aan het kroost dat ze respectvol en rustig moeten zijn, ondanks dat het spannend is om een nieuw huisdier te ontmoeten.
 • Onthoud dat het niet gewoon is om direct een Beagle mee naar huis te nemen, hier gaat altijd wat tijd overheen. Denk er dus goed over na!
 • Koop een pup alleen als alles in orde is en het contact met de fokkerij goed is, zodat je altijd nog eens om advies kunt vragen als dit nodig is.

Tot slot willen we je natuurlijk ontzettend veel plezier wensen met je nieuwe Beagle puppy! Het zal een ontzettend fijne en gezellige toevoeging zijn aan elk gezin. Het is een prachtig hondenras waar je veel liefde van kunt ontvangen.

Mocht je nu nog een betrouwbare fokkerij missen in het bovenstaande overzicht, of zelf een Beagle fokker zijn en in deze lijst willen staan, laat dan een berichtje hieronder achter. Ook is het mogelijk om contact op te nemen via het algemene contactformulier.

2 gedachten over “Beagle Pup Kopen: 15 Erkende Fokkers (Met Prijs)”

 1. Goede morgen en ben opgegroeid met Beagles en mijn ouders kochten de honden bij fokkers in Frankrijk.

  W dolgraag een beagle en ken erg goed het gedrag en de gezelligheid van een beagle

  Beantwoorden

Plaats een reactie