Abessijn Kitten Kopen: 17 Erkende Catteries In Nederland (Met Prijs)

Op zoek naar een cattery in Nederland om een Abessijn kitten te kopen? Benieuwd naar de prijs van een Abessijn kat? Weten waar je op moet letten tijdens het aanschafproces? Dit praktische overzicht zal je helpen.

Abessijn katten zijn erg populair, dus leg voeg al contact met de fokker van jou keuze. Erkende catteries vind je in onderstaande tabel.

Houd bij het kostenplaatje niet alleen rekening met de aanschafkosten, maar ook met het kopen van kattenspullen, terugkerende kosten voor voeding, verzorging en medische behandelingen van je raskat.

 

Abessijn Cattery Overzicht

FokkerPlaatsProvincieVerenigingWebsite
Lake Of ConemaraZuidhornGroningenMundikatBekijk
MetselaarNieuw RodenDrentheNKFVBekijk
ChotuTweede ExloërmondDrentheMundikatBekijk
Van ErmelindeValthermondDrentheRaskanBekijk
Rose MallowZwolleOverijsselRaskanBekijk
Aby's LegendArnhemGelderlandRaskanBekijk
ValandilArnhemGelderlandRaskanBekijk
El KhamsaLunterenGelderlandNRKVBekijk
Van Het GildenhuysHoutenUtrechtNRKVBekijk
Lovely AstaNieuwegeinUtrechtNKFV, RaskanBekijk
DetrevandeAmsterdamNoord-HollandRaskanBekijk
RavottersgaardeBovenkarspelNoord-HollandNRKV, RaskanBekijk
Over-nite SensationHaarlemNoord-HollandMundikatBekijk
Du ChanGuisVenhuizenNoord-HollandNRKVBekijk
De Oude MaasSpijkernisseZuid-HollandMundikatBekijk
AffranchiHaarenNoord-BrabantRaskanBekijk
ImaniPanningenLimburgMundikatBekijk

 

 

Wat Kost Een Abessijn Kitten?

De gemiddelde prijs van een Abessijn kat met stamboom ligt tussen de 750 en 1000 euro. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van gemaakte kosten voor medische controles, verzorging en documentatie. De prijs van een Abessijn kitten wordt door de cattery gepaald aan de hand van deze kostenposten.

Houd als koper ook rekening met de aanschafkosten van:

 

Abessijn Kat Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Bij het kopen van een raskat heb je altijd te maken met particuleire verkopers, zelfs als het gaat om erkende catteries. Daarom is het altijd goed om te controleren of een fokker is aangesloten bij een rasclub of rasvereniging. Voor Abessijnen zijn er onder meer de volgende verenigingen in Nederland:

Vraag na bij de vereniging of een fokker daadwerkelijk lid is, of controleer dit op de website. Leden houden zich aan de opgestelde fokregels, welke het welzijn van de kitten ten goede zouden moeten komen.

Maar zelfs wanneer er een lidmaatschap is bij een vereniging, blijft het goed om actief vragen te stellen aan de cattery houder. Belangrijk is om te vragen naar onder meer het volgende:

 • Groeien de katten op in een huiselijke omgeving met voldoende socialisatie?
 • Worden Abessijn kittens gecontroleerd op veel voorkomende erfelijke ziekten die voorkomen bij het ras?
 • Krijgen kittens hun vaccinaties, worden ze ontwormd en gechipt?
 • Blijven kittens ten minste 7 weken bij de moederkat?
 • Krijgt de moederkat voldoende tijd om te herstellen van een bevalling?
 • Is er een officieel stamboom document aanwezig?
 • Wordt er gebruik gemaakt van een koopcontract, waarin staat aangegeven wat te doen als er iets mis is? Hoe zijn eigendomsrechten geregeld?

 

Een Geschikte Fokker Uitkiezen

Het vinden van de juiste Abessijn cattery zal een langdurig traject zijn. Nestjes zijn niet altijd beschikbaar, zeker niet als je op zoek bent naar specifieke uiterlijke kenmerken. Om het proces makkelijker te maken, willen we je tot slot nog enkele praktische tips meegeven:

 • Focus enkel op catteries die worden erkend door een vereniging, zo heb je een grotere kans op een gezonde, goed opgevoede kitten.
 • Vermijd hoe dan ook verkoopplatformen als Facebook of Marktplaats om een raskat te kopen, tenzij het gaat om een erkende, ervaren fokker.
 • Onthoud dat catteries wekelijks vele aanvragen krijgen van geïnteresseerde kopers. Daarom kan het even duren voordat je antwoord krijgt. Bundel je vragen en maak deze kort en bondig.
 • Heb je een slecht gevoel bij de handelswijze of communicatie van een cattery, breek het aankoopproces dan tijdig af. Je wil immers kunnen vertrouwen op de fokker, mocht er iets mis zijn met de kitten.

We willen kopers tot slot natuurlijk veel plezier wensen met hun nieuwe Abessijn kat. Ben je zelf eigenaar van een erkende Abessijn cattery en wil je worden opgenomen in het overzicht? Laat het ons gerust weten door een berichtje achter te laten. We spreken je snel!

2 gedachten over “Abessijn Kitten Kopen: 17 Erkende Catteries In Nederland (Met Prijs)”

 1. Mijn blauwe abessijn verveelt zich soms alleen en zoekt een vriendje om mee te spelen.
  Liefst een vrouwelijke abessijn met een mooi kleurtje.

  Beantwoorden

Plaats een reactie