Mag Een Hond Banaan Eten, Of Is Het Gevaarlijk?

Een hond mag banaan eten, maar slechts in moderatie. Hoewel bananen weinig zout en cholesterol bevatten, is het fruit wel rijk aan suiker. Honden mogen daarom slechts een klein stukje banaan eten als tussendoortje. Bananen mogen geen onderdeel zijn van het normale dieet van een hond.

Bananen zijn een goede bron van kalium, mangaan, vitamine B6, vitamine C, vezels, biotine en koper. Een klein beetje fruit is absoluut niet giftig, maar in grotere hoeveelheden is het niet goed voor je huisdier. Er kunnen enkele nadelige gezondheidseffecten aan zitten.

 

 

Bekijk hier een lijst met 15 dingen die een hond absoluut niet mag eten

 

Gezondheidseffecten Van Banaan Voor Honden

Mocht je hond te veel banaan binnen krijgen, kan er constipatie (opstoppingen in de darm) ontstaan, waardoor de ontlasting minder makkelijk naar buiten komt. De verstopping kan vervolgens schade aanrichten in het lichaam van je trouwe viervoeter.

Voorkom in alle gevallen dat honden de bananenschil opeten. De bananenschil is niet geschikt voor consumptie, mensen eten dit deel van het fruit immers ook niet.

Zoals bij elke toevoeging aan het dieet van je huisdier, vraag eerst na bij je dierenarts of het in orde is om een fruitsoort te voeren aan je trouwe viervoeter. Let onder meer op een mogelijke allergische reactie, veranderingen in het gewicht, maar ook op problemen met de spijsvertering. Deze symptomen zullen zich uren (of soms pas dagen) na consumptie pas presenteren.

 

Hoe Kan Je Banaan Het Beste Geven Aan Je Hond?

Bij voorkeur voer je een hond alleen een klein stukje banaan. De hoeveelheid is afhankelijk van het formaat van je huisdier: een groot hondenras zal minder last hebben van kleine hoeveelheden banaan dan een klein hondenras.

Wil je graag banaan voeren aan je hond omdat het beestje hier gek op is, dan is combineren ook een goed idee. Maak bijvoorbeeld eens een lekker tussendoortje van banaan en pindakaas. Ze zullen er gek op zijn!

Er bestaan ook tussendoortjes met het fruit er in verwerkt, zoals de onderstaande superfood hondensnack van het merk Gimdog met kip, banaan en selderij (pakket van 6 pakjes):

Hondensnack Banaan
Bekijk hier deze gezonde Hondensnack met Banaan op Bol.com

 

Welk Fruit Mag Mijn Hond Nog Meer Eten?

Er zijn verschillende fruitsoorten die geschikt zijn voor consumptie voor honden. Hieronder een overzicht van het fruit dat je huisdier mag eten (in moderatie):

 • Aardbei
 • Ananas
 • Appel
 • Banaan
 • Bosbes
 • Cantaloupe
 • Cranberry
 • Framboos
 • Mango
 • Peer
 • Perzik
 • Sinaasappel
 • Watermeloen

 

We willen benadrukken dat de bovengenoemde fruitsoorten niet behoren tot het dagelijkse voedsel dat een hond zou moeten eten. Daarbij mag het dier slechts in kleine hoeveelheden deze fruitsoorten eten.

Zorg er altijd voor dat de stukken fruit die je aanbied aan je huisdier ontdaan zijn van schil en pitten, zodat er geen verstikkingsgevaar of ander gezondheidsrisico kan optreden.

 

Een Hond Mag Banaan Hebben

Ben je dus als baasje op de gezonde toer en eet je af en toe wel eens een stukje fruit, dan is het soms best oké om je hond ook een stukje te voeren. Dit kan geen kwaad, maar let wel op welke fruitsoorten je voert.

Bananen zijn veilig voor honden, maar voer het dier geen compleet stuk fruit. Het zou bij voorkeur bij een kleine snack moeten blijven. Te veel suikers kan problemen opleveren.

Zoals vermeld kan een overmaat aan dit soort fruitsnacks, als gevolg van het overmaat aan suiker, mogelijk gezondheidsproblemen veroorzaken. Ontdoe het fruit van de schil en verwijder rotte plekken. Snij het in kleine hapklare stukjes voordat je het aan je huisdier geeft. Zo houd je het veilig én leuk!

Plaats een reactie