5 Luxe Hondenmanden Voor In De Auto

Wanneer je een kleine hond wil vervoeren, kan een luxe hondenmand voor in de auto een ideale uitkomst zijn. Dit type comfortabele autozitjes zijn bedoeld als stoelbeschermers en houden de hond veilig. Bovendien is een automand vaak multifunctioneel inzetbaar.

We hebben de beste luxe hondenmanden voor onderweg voor je op een rijtje gezet.

Het kiezen van een geschikt autozitje is op deze manier een stuk makkelijker. Natuurlijk zijn we bij onze keuzes niet willekeurig te werk gegaan. We hebben de producten voornamelijk beoordeeld op de volgende factoren:

 • Prijs-kwaliteit: Past het kostenplaatje bij de kwaliteit van de mand?
 • Veiligheid: Kan de hond veilig in het zitje plaatsnemen?
 • Zitcomfort: Is het een prettig vervoersmiddel die comfortabel zit voor je  hond?
 • Ontwerp: Welke materialen worden er gebruikt? Hoe ziet de hondenmand eruit?

 

1. Snoozer Lookout Autozitje

De vele uitvoeringen van de Snoozer Lookout zijn naar onze mening de ultieme luxe hondenmanden voor kleine hondenrassen. We hebben gekozen voor een comfortabele Sherpa bont ontwerp, inclusief lade. Hier kunnen hondenspullen in worden bewaard.

Dit bijzondere autozitje is de ultieme manier om je hond te vervoeren zonder enige vorm van stress. Bovendien is het ontwerp in combinatie met een hondengordel in principe 100% veilig in gebruik. Bekijk de uitvoering op Bol.com door te klikken op de afbeelding:

Snoozer Lookout Autostoel Hondje
Bekijk hier deze luxe Snoozer Lookout op Bol.com

De bovenstaande uitvoering is een small-formaat, geschikt voor alle soorten schoothonden tot 15 kilogram. Het formaat van deze uitvoering is 48 x 38 x 43 cm, maar er bestaan ook nog twee grotere uitvoeringen in dezelfde lijn (Medium of Large).

Er zijn twee kleuren verkrijgbaar, zowel zwart als grijs. De meegeleverde verbindingsriem maakt het vastmaken aan de autostoel een fluitje van een cent. De lade in het onderstel is optioneel, dus je kunt het product ook zonder bestellen.

 

Positief:

 • Zeer hoge kwaliteit materialen
 • Erg comfortabel
 • Veel verschillende uitvoeringen

 

Negatief:

 • Kwaliteit komt met een prijskaartje

 

2. PetSafe Travel Deluxe

Wil je voor veiligheid gaan tegen een zeer goede prijs, dan is deze PetSafe Travel Deluxe de perfecte keuze. Het is door het makkelijke vastzetten van de hond een veilige keuze in een neutrale kleur, welke één autoplaats in beslag neemt.

Het stijlvolle TagAlong Booster-zitje voor kleine en middelgrote hondenrassen geeft je trouwe viervoeter veel vrijheid om te genieten van het uitzicht in de auto. Dat alles wordt tegen een bijzonder aantrekkelijk prijskaartje aangeboden op Bol.com:

Petsafe Veiligheidszitje Hond Auto
Bekijk hier deze handige PetSafe Deluxe op Bol.com

Met een afmeting van 56 x 43 x 43 cm kunnen ook middelgrote honden van dit zitje gebruik maken. Het gaat hier dan ook om een extra luxe uitvoering, met een lekker zacht veiligheidszitje.

Het kan voor beginners even puzzelen zijn om een beweeglijke hond goed vast te zetten met de interne harnasbevestiging, maar na verloop van tijd krijg je hier ook handigheid in. Er is ook nog één slag kleiner te koop voor kleine hondenrassen.

 

Positief:

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Extra veilig vastzetten
 • Stijlvol ontwerp

 

Negatief:

 • Interne harnasbevestiging is even puzzelen

 

3. Doglemi Luxe Hondenmand Auto

Wil je de hond wat meer vrijheid geven, dan kan deze Doglemi hondenmand voor in de auto een uitkomst zijn. Wel is het belangrijk om je hond hierin extra goed te bevestigen, juist omdat het zo’n open autozitje is. Bekijk dus ook gelijk even de hondengordels.

Doglemi heeft twee kleuren in de aanbieding tegen een erg nette prijs. Deze is vooral aantrekkelijk omdat het product ook als hondenmand in huis te gebruiken is. Bekijk alle details op de productpagina van Bol.com door te klikken op de onderstaande afbeelding:

Luxe Hondenmand Auto Voor Kleine Honden
Bekijk hier deze mooie Doglemi Automand op Bol.com

De mand is perfect voor één plaats op de achterbank van de auto, met een afmeting van 60 x 50 x 18 cm. Vastmaken van de luxe hondenmand is gemakkelijk: vouw de flap om, en hang de riem om de hoofdsteun van de zitplaats. Dat is alles!

Er is een kleine riem aanwezig in de mand zelf, maar we vragen ons af of het voldoende is wanneer er plotseling geremd moet worden. Het is dus belangrijk om toch even een extra investering te doen in een hondengordel, zoals deze.

 

Positief:

 • Ook te gebruiken als hondenmand in huis
 • Makkelijk te bevestigen
 • Zeer open, mooi ontwerp

 

Negatief:

 • Onveiliger dan de concurrentie

 

4. Trixie Automand Voor Kleine Honden

Wil je liever iets praktisch, ga dan zeker voor deze handige Trixie Automand, welke speciaal is ontworpen voor kleinere hondjes. Je kunt op deze manier je trouwe viervoeter overal veilig mee naartoe nemen, zonder dat je een bench of kooi hoeft te gebruiken.

De handige slipvaste onderkant , geïntegreerde korthouder en uitsparing voor de gordel maakt het een zeer veilige keuze. Hierdoor kan je een huisdier meenemen op lange ritten. Bekijk alle details op Bol.com door te klikken op de afbeelding hieronder:

Trixie Autozitje Hond
Bekijk hier deze praktische Trixie Hondenmand op Bol.com

Fijn aan dit model is dat hij comfortabel maar compact is met een formaat van 45 x 39 x 42 cm. Je hond zit zo lekker hoog en kan mee genieten van de reis, of ervoor kiezen om lekker te slapen onderweg.

Je kunt wat kleine dingen bewaren in het handige voorvak, zoals een snoepje voor onderweg of de riem voor een plaspauze op de parkeerplaats. Naast honden ook voor katten geschikt, maar onthoud dat het formaat alleen voor kleinere dieren geschikt is.

 

Positief:

 • Zeer praktisch in gebruik
 • Ingebouwde veiligheidsriempjes
 • Prima prijs-kwaliteit verhouding

 

Negatief:

 • Alleen voor de kleinste hondenrassen

 

5. Multifunctionele Stoelbeschermer En Hondendeken

Heb je zowel grote honden, kleine hondjes en/of reisgrage katten? Dan moet je zeker deze multifunctionele Biepo Automand overwegen. Het is snel uit te klappen als hondendeken voor de auto (voor grote honden) en geschikt als een kleine luxe hondenmand.

Daarbij kan het geheel snel en veilig worden bevestigd in een autostoel. Het is een vrij goedkoop maar luxe product voor wat het kan. Bekijk alle functionaliteit in het overzicht op Bol.com door te klikken op de onderstaande afbeelding:

Autozitje Hondendeken Auto
Bekijk hier deze multifunctionele Biepo Automand op Bol.com

De hondenmand is geschikt voor één autostoel en heeft een afmeting van 45 x 45 cm. Het ‘deksel’ van de mand bevestig je snel aan de hoofdsteun van de auto. Omvormen tot een hondendeken om de stoel tegen haren te beschermen is ook zo gebeurd.

Voor de echte hondenliefhebber met verschillende formaten en soorten honden is dit waarschijnlijk de best keuze. Maar plaats wel een extra kussentje, want het kan iets comfortabeler.

 

Positief:

 • Ook geschikt als hondendeken in de auto
 • Handige anti-slip bodem
 • Prima prijs-kwaliteit verhouding

 

Negatief:

 • Niet de meest comfortabele keuze

 

Autogordel Voor Honden: Niet Vergeten!

Natuurlijk staat veilig rijden op nummer één, zeker voor je beste viervoetige vrienden. Daarom raden we iedereen aan om een autogordel voor honden te overwegen, zodat je zeker weet dat je een hond veilig kunt vervoeren in de auto.

We zijn zelf erg fan van de zeer degelijke PetGear Happy Pet hondengordel, welke je kunt kopen op Bol.com door op de onderstaande afbeelding te klikken:

Autogordel Hond
Bekijk hier deze veilige PetGear Autogordel op Bol.com

Vastmaken is ontzettend simpel. De ene kant van de riem gaat om het harnas / tuigje van de hond (NOOIT om een halsband, dan kan het dier aan de nek worden weggetrokken bij een ongeluk!). Vervolgens klik je het andere uiteinde in de gordelaansluiting.

Het bandje is traploos te verstellen naar de juiste lengte, zodat hij altijd goed zal zitten in de veiligheidssluiting van de autostoel. Zeker bij open hondenmanden een zeer belangrijk accessoire, welke het leven van je hond kan redden.

 

Een Luxe Hondenmand Voor De Auto Kopen

We hebben er geen twijfels over dat de beste hondenmand voor de auto in dit overzicht te vinden is. Onthoud dat deze producten alleen bedoeld zijn voor kleinere hondjes, of in sommige gevallen ook voor een kat.

Grotere honden kunnen beter in een bench in de achterbak worden vervoerd, of simpelweg op een hondendeken voor in de auto, in combinatie met de eerder genoemde hondengordel. Veiligheid staat immers voorop op de weg, zowel voor mens als dier.

Plaats een reactie