Heidewachtel Pup Kopen: 12 Kleine Münsterländer Fokkers

Graag een Heidewachtel pup kopen bij een betrouwbare Nederlandse fokker? Dit ras staat ook wel bekend als de Kleine Münsterländer, een van oorsprong Duitse jachthond.

Naast een overzicht van Heidewachtel fokkers, geven we ook een indicatie van de kosten.

Het aantal kennels en nestjes is gelimiteerd, dus wanneer je graag kans wil maken op een hond is het verstandig om tijdig te reserveren. Dat kan bij de betrouwbare kennels in het onderstaande overzicht.

 

Heidewachtel Fokker Overzicht

FokkerPlaatsProvincieWebsite
Van De WestpolderjagersUlrumGroningen Bekijk
Van 't HeegeveldEnschedeOverijssel Bekijk
Van De Blanke SporenGarderenGelderland Bekijk
Werkende HeidewachtelsAmersfoortUtrecht Bekijk
Van Bos En VeldSoestUtrecht Bekijk
Van De Gooische HeideHuizenNoord-Holland Bekijk
Van Die Hage Tot GouweBoskoopZuid-Holland Bekijk
Van Achter De Duinen's-GravenzandeZuid-Holland Bekijk
Von Beer's FreundeVlissingenZeeland Bekijk
Van ChesannehofDeurneNoord-Brabant Bekijk
Van SunderlaKlein-ZundertNoord-Brabant Bekijk
Van LoenerhofTienrayLimburg Bekijk

 

Munsterlander Heidewachtel Hond
De Kleine Münsterländer is een energieke jachthond

 

Wat Kost Een Heidewachtel Pup?

De gemiddelde kosten voor een Heidewachtel pup liggen tussen de 1000 en 1500 euro per hond. Afhankelijk van de fokker worden in de prijs onder meer kosten opgenomen voor onderhoud, papieren en medische zaken. De kosten voor herplaatsing van een Heidewachtel liggen lager, op enkele honderden euro’s.

Onthoud dat naast de aanschafkosten ook andere kostenposten komen kijken bij een nieuwe (ras)hond. Hierbij moet je als toekomstig baasje voornamelijk rekening houden met het volgende aspecten waarin geinvesteerd zal moeten worden:

  • Hondenspullen
  • Voeding en verzorging
  • Medische kosten (en eventuele zorgverzekering voor honden)
  • Hondenbelasting
  • Puppytraining (zeker bij gebruik voor de jacht)

 

Heidewachtel Pup Kopen: Hier Moet Je Op Letten

Fokkers van het ras Heidewachtel / Kleine Münsterländer zijn particulieren, mensen met het passie voor het ras. Daarom is het altijd verstandig om als koper goed op te letten of een kennel alles op orde heeft. Een goede indicatie is een lidmaatschap bij een rasvereniging.

De voornaamste rasclub is de Nederlandse Vereniging van Heidewachtelliefhebbers. In België is er de VZW Belgische Kleine Münsterlander Vereniging. Vraag altijd na of een fokker lid is van één van deze verenigingen. Dan zal zich men veelal houden aan de fokregels die worden gesteld door de desbetreffende vereniging.

Hiernaast is het verstandig om de kennelhouder vragen te stellen over:

  • Gezondheid: Worden pups gecontroleerd op erfelijke aandoeningen door een erkend medisch specialist? Zijn hier bewijzen van op papier?
  • Leefruimte: Worden honden gehouden in huiselijke kring en voldoende gesocialiseerd?
  • Nestfrequentie: Krijgt de moeder de tijd tussen verschillende nestjes? Is ze oud genoeg om gedekt te worden? Krijgt ze de juiste verzorging?
  • Koopleeftijd: Pups moeten minimaal de leeftijd van 7 weken hebben bereikt voordat ze weggehaald mogen worden bij de moederhond.
  • Koopcontract: Zorg voor voldoende juridische indekking met een koopcontract en een officieel stamboom document. Denk aan eigendomsrechten en lees de kleine lettertjes goed door. Neem bedenktijd en teken nooit ter plekke zonder te lezen.

 

Een Heidewachtel Fokker Benaderen

Voor veel geïnteresseerden is het zetten van de eerste stap het moeilijkste. Wil ik eigenlijk wel een hond van dit ras? Zijn andere (jacht)honden niet beter? En maak ik eigenlijk wel kans? Dit zijn zorgen die veel kopers hebben. Je bent dus zeker niet alleen.

Wanneer je kiest voor een erkende Heidewachtel fokker, kan er eigenlijk niet veel mis gaan. Zeker als je vragen stelt en een goed gevoel krijgt bij de eigenaar van de pups, dan verloopt het proces op natuurlijke wijze. We wensen je veel succes met je zoektocht en veel plezier met je nieuwe hond!

Ben je zelf fokker en sta je nog niet in bovenstaande lijst? Leden van een rasvereniging komen in aanmerking om te worden toegevoegd. Laat een reactie achter onder dit artikel of neem contact op elders op deze site (een toevoeging kent eenmalige administratieve kosten). We horen graag van je!

Plaats een reactie