Gerbil Kooi Kopen: Ideale Afmeting En Gerbilarium Inrichten

Deze praktische koopgids helpt je om snel de ideale gerbil kooi te kiezen voor je nieuwe huisdier, of een nieuwe leefomgeving in te richten voor de gerbils die je al in bezit hebt.

Een geschikte gerbil kooi kopen is niet direct een makkelijke opgave, daarom hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar het meest geschikte gerbilarium voor jou nieuwe knaagdieren. Dit artikel helpt je om snel een mooi nieuw thuis voor je gerbils te vinden!

 

Een Gerbil Kooi Kopen: Hier Moet Je Op Letten

De beste gerbil kooi voor jou huisdier heeft in ieder geval de volgende minimum kenmerken, waarop je altijd zou moeten letten bij een eventuele aankoop:

  • Voldoende ruimte: Zorg dat je gerbils kunnen bewegen. Groter is altijd beter;
  • Veiligheid: Geen onstabiele bouw, scherpe randen of gaten in de kooi;
  • Materialen: Dun plastic of hout is onvoldoende wegens knaag gevaar;
  • Hygiëne: Veel lastige hoekjes of buizen laten zich moeilijk schoonmaken;
  • Schuilplekken: Gerbils bouwen graag een rustig nestje verwijderd van mensenogen;
  • Openingen: Makkelijk de voederbak en het water bereiken maakt alles makkelijker;
  • Ventilatie: Zorg dat je dieren net oververhitten of onderkoelen, maar laat lucht door.

 

Natuurlijk is het ook belangrijk om te letten op de prijs-kwaliteit verhouding van het verblijf. Let ook op dat het formaat goed in de ruimte past waar je de kooi plant neer te zetten in huis. Houd al deze zaken in het achterhoofd bij het kiezen van het ideale gerbilarium. Hieronder hebben we alvast een voorselectie voor je gemaakt van de beste gerbilkooien.

 

Overzicht Beste Gerbil Kooien (Top 3)

Met de minimum vereisten in ons achterhoofd, hebben we een selectie gemaakt van de beste gerbil kooien op de markt. Onze keuze is gegaan naar ruime, stevige kooien die relatief goedkoop en betaalbaar zijn. Dit zijn onze top 3 beste keuzes voor gerbilariums.

 

1. Duvo+ Hammer Gerbilarium – Knaagdierkooi Black

De koning van de prijs-kwaliteit verhouding is zonder twijfel voor deze Duvo+ Hammer Knaagdierkooi, welke is voorzien van maarliefst drie verdiepingen. Qua ruimte is de zwarte kooi voldoende, zeker vanwege de bewegingsvrijheid. Afmetingen zijn 78 x 48 x 58 cm.

Wil je deze gerbil kooi kopen, dan krijg je er direct flink wat toebehoren bijgeleverd. Denk aan voederbakken, een looprad, de verdiepingen, maar ook verschillende ruimten om lekker in te schuilen. Hiernaast is ook speelgoed voozien en zijn tralies stevig genoeg om ontsnappen te voorkomen.

Toen we de zeer lage prijs van al dit moois zagen, viel onze mond open. Het leverde de kooi direct een plaatsje als beste gerbilarium op, vooral omdat je zoveel moois krijg meegeleverd. Bekijk de actuele prijs door te klikken op de onderstaande afbeelding:

 

Duvo Gerbilarium Zwart
Klik hier om alle informatie over dit gerbilarium te bekijken op Bol.com!

 

2. Ferplast Barn 120 – Grote Gerbil Kooi

In onze zoektocht naar een grote gerbil kooi kwamen we al snel bij de populaire merk Ferplast uit: deze Ferplast Barn 120 is momenteel één van de beste keuzes die je kunt maken. Ook dit zeer degelijke verblijf is voorzien van drie verdiepingen. De totale afmeting van dit grote model is 119 x 58 x 77 cm, maar is ook iets kleiner te verkrijgen.

De kooi wordt geleverd met noodzakelijke toebehoren, waaronder de trappen en verdiepingen, een voederbak en een waterfles. De prijs-kwaliteit verhouding van dit verblijf is bovendien zeer aantrekkelijk. Klik op de afbeelding om de actuele prijs te bekijken:

 

Ferplast Gerbil Kooi Barn 120
Bekijk de prijs van deze Ferplast gerbil kooi hier op Bol.com!

 

3. FOP Knaagdierkooi Cody

Waarom je gerbils drie verdiepingen gunnen als vier ook mogelijk is? Wanneer je op zoek bent naar een degelijk en betaalbaar gerbilarium, dan is deze FOP knaagdierkooi Cody uitermate geschikt. Er is ontzettend veel ruimte om te ontdekken en spelen, ondanks de op het eerste gezicht beperkte afmeting van 75 x 47 x 89 cm.

Drie bovenverdiepingen en een ruime bodem om in te graven én verstoppen zijn ruim voldoende voor één gerbil. Daarbij zijn de materialen geschikt voor vele knaagdieren die slim zijn in ontsnappen (naast gerbils ook hamsters of ratten), omdat tralies stevig zijn en het plastic relatief dik.

Je krijgt de inrichting meegeleverd en kan deze naar eigen inzicht aanvullen. Bekijk snel alle details over deze kooi door op de onderstaande afbeelding te klikken:

FOP Knaagdierkooi Cody
Bekijk hier de details over deze knaagdierkooi op Bol.com!

 

Hoe Groot Moet Een Gerbil Kooi Zijn? (Afmeting)

De afmeting van een gerbil kooi is bij voorkeur zo groot mogelijk. De Nederlandse dierenbescherming adviseert een minimum kooi grootte van 80 x 50 x 50 cm en een ideale afmeting van 100 x 60 x 50 cm per gerbil.

Een grotere kooi is beter omdat gerbils ondanks hun kleine afmeting graag energie kwijt willen door veel te bewegen. Hiervoor moet voldoende ruimte aanwezig zijn in de leefomgeving.

Naast het formaat van de leefomgeving dienen ook de voorzieningen en verzorging voldoende te zijn. Het baasje moet zo goed mogelijk zorg dragen over alle benodigdheden.

 

Inrichten Van Het Gerbilarium

Hoewel je meestal bij het kopen van een gerbilarium verschillende objecten voor in de kooi meegeleverd krijgt, is het vrijwel altijd nodig om nog wat te doen aan de inrichting. Dit ter bevordering van de leefomgeving van je knaagdier.

In de eerste plaats natuurlijk het toevoegen van de bodembedekking, maar denk ook aan waterflessen, een bak voor het nemen van een zandbad, of bijvoorbeeld extra speelgoed.

Om je wat inspiratie te geven voor de inrichting van je nieuwe kooi, hebben we hieronder wat leuke én praktische suggesties klaar staan:

 

Het zijn slechts enkele voorbeelden van manieren om de leefomgeving van je gerbilarium wat op te fleuren. Natuurlijk kan je het zelf zo gek maken als je wil.

Zorg er in ieder geval voor dat het minimum aanwezig is. Dan hebben we het over bodembedekking, toegang tot water en voedsel, maar ook een plek om naar het toilet te gaan.

Voor een goed leven heeft een gerbil ook een plek nodig om zich even terug te trekken én voldoende stimulerend speelgoed om zichzelf bezig te houden. De rest van de spullen in de bovenstaande lijst kunnen aan het levensgeluk van jouw gerbils ook een bijdrage leveren.

 

Een Goede Kooi Kopen Voor Je Gerbils

Een grote gerbil kooi kopen met voldoende voorzieningen is niet alleen fijn voor je knaagdier, het is zelfs van levensbelang. Gerbils zijn slimme en actieve dieren en hebben veel beweging nodig. De juiste leefomgeving aanbieden is hier direct aan verbonden. Kiezen voor een veilige en stimulerende omgeving is absoluut belangrijk.

Investeren in een goed gerbilarium is niet per se goedkoop, maar het zal een thuis zijn voor je knaagdier(en) die vele jaren mee kan. Houd de leefomgeving goed schoon door wekelijks een schoonmaakbeurt in de verzorgingsroutine toe te voegen. Dan kunnen je huisdieren jarenlang genieten van hun nieuwe gerbil kooi!

1 gedachte over “Gerbil Kooi Kopen: Ideale Afmeting En Gerbilarium Inrichten”

  1. Wat zijn dit voor adviezen, een gerbil moet kunnen graven en kan niet tegen tralies, een gerbil hoort thuis in een gerbilarium of een aquarium waar minstens 20 cm bodembedekking in kan! Bovendien knaagt een gerbil zich vroeg of laat door kunststof heen! Koop voor je gerbil een gerbilarium/aquarium van minstens 100x50x50!

    Beantwoorden

Plaats een reactie