De 5 Beste Hondendekens Voor De Auto Van Dit Moment

Heb je een hond en wil je de achterbank of kofferbak van de auto beschermen? Dan kan een hondendeken een uitkomst bieden. We hebben de beste hondendekens van dit moment voor je op een rijtje gezet in dit overzicht.

Natuurlijk zijn we hierbij niet willekeurig te werk gegaan. Bij het testen van de beschermhoezen en hondendekens hebben we gelet op de volgende factoren:

 • Prijs-kwaliteit: Staan de kosten in verhouding met hoe goed het product is?
 • Functionaliteit: Doet de deken wat het moet doen en is het makkelijk te installeren?
 • Duurzaamheid: Gaat de deken lang mee en is deze makkelijk wasbaar?
 • Ontwerp: Hoe ziet het product eruit en is het naast functioneel ook mooi?

 

1. De Blaffende Kat Premium Hondendeken

De Blaffende Kat Hondendeken Auto Achterbank Kofferbak
Bekijk hier deze grijze hondendeken op Bol.com

 

Wil je zorgeloos op pad met de hond, dan is een hondendeken in de auto onmisbaar. De Blaffende Kat is al jarenlang een leidend merk als het gaat om producten voor trouwe viervoeters. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze deze test eerlijk hebben gewonnen.

Dit autodeken voor de hond is gemaakt van 600D Oxford materiaal en stoot water en krassen moeiteloos af. De onderzijde is voorzien van een anti-slip bodem. Natuurlijk kan de deken in de wasmachine (op 30 graden), zodat deze altijd fris blijft.

Afmeting van de deken is 137 x 147 cm, wat prima is voor zowel de achterbank als kofferbak. Delen zijn makkelijk te vouwen en vast te zetten op meerdere plekken, dus het zal in vrijwel elke auto passen, maar ook in een bestelbus. Er worden twee hondenriemen meegeleverd, maar deze zijn niet heel speciaal. Keuze uit blauwe en grijze kleuren.

 

Positief:

 • Past in alle auto’s en busjes
 • Geschikt voor achterbank en kofferbak
 • Anti-slip, krasvrij en waterdicht
 • Wasbaar en duurzaam

 

Negatief:

 • Meegeleverde hondenriemen en e-book wat overbodig

 

→ Bekijk hier dit Blaffende Kat premium hondendeken op Bol.com

 

2. Mister Mill Hondendeken Voor Auto

Mister Mill Hondendeken Auto Achterbank Deken
Bekijk hier deze hondendeken op Bol.com

 

Wil je graag stijl met hoge kwaliteit combineren, dan is de Mister Mill hondendeken een prima keuze. Het is een mooie zwarte deken met oranje rand, wat het toch een beetje een Hollands tintje geeft. Deze beschermhoes is geschikt voor puppies en honden tot zo’n 55 kilogram.

Meegeleverd met de hoes zijn een veiligheidsgordel voor in de auto, en twee extra stevige bevestigingshaken. De haken zijn voor de gemiddelde gebruiker wat overbodig, maar kunnen handig zijn als de haken aan de deken nit goed vast blijven zitten.

De afmeting is te vergelijken met de deken van De Blaffende Kat, ook de materiaalkeuze is hetzelfde. Dit houd in dat de deken anti-slip is op de bodem, vuilvrij op de bovenzijde en natuurlijk in de wasmachine kan (en waterdicht blijft). Dit product is ietsje duurder, maar het oog wil ook wat.

 

 

Positief:

 • Mooi stijlvol ontwerp
 • Hoge kwaliteit materialen
 • Veel leuke extras

 

Negatief:

 • Extra bevestiging meegeleverd is eigenlijk niet nodig

 

→ Bekijk hier dit Mister Mill hondendeken op Bol.com

 

3. KCMultisupplies Kofferbak Beschermhoes Hond

Kofferbak Beschermhoes Hond
Bekijk hier deze hondendeken op Bol.com

 

Baasjes die specifiek op zoek zijn naar een oplossing voor de achterbak kunnen kiezen voor de kofferbak hoes van KCMultisupplies. Het formaat en de bevestiging is specifiek ontworpen voor de kofferbak van een gewone personenauto.

Hiermee is de afmeting van het product ook wat afwijkend: 198 x 106 cm. Dat is perfect voor een personenwagen van gemiddeld formaat. Kleinere auto’s kunnen de deken ook gebruiken, maar zullen deze hier en daar wat moeten invouwen.

Natuurlijk is de hoes waterafstotend, gemakkelijk wasbaar en geheel vuilvrij. Ook bij het uitstappen van de honden zal de achterzijde van de auto helemaal schoon blijven, omdat de deken over de auto zelf heen kan hangen (zie afbeelding hierboven). Perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar een oplossing voor de achterbak!

 

Positief:

 • Speciaal ontworpen voor de kofferbak
 • Extra groot en neutraal ontwerp
 • Bescherm de kofferbak met kwaterafstondende en wasbare hoes

 

Negatief:

 • Kleinere autos moeten deken vouwen

 

→ Bekijk hier deze KCMultisupplies kofferbak beschermhoes op Bol.com

 

4. Best For Pets Waterdichte Autodeken Hond

Best for Pets Waterdichte Autodeken Voor Onderweg
Bekijk hier deze hondendeken op Bol.com

 

Zoek je een betaalbare maar nog altijd kwalitatief hoogwaardige hondendkene voor de auto, dan kunnen we van harte deze Best For Pets beschermhoes voor onderweg aanraden. Het product is voorzien van maarliefst 5 lagen 600D Oxford stof, welke ook in de eerder genoemde hoezen wordt gebruikt.

Ook de afmeting is praktisch gelijk met 147 x 147 cm. Met andere woorden: aan kwaliteit doet deze goedkope optie zeker niet onder. Wel verschillend zijn de toebehoren, waarbij de haken in deze uitvoering lekker lang zijn. Wel zijn ze iets minder stevig dan bijvoorbeeld bij de eerder genoemde Mister Mill deken. Maar daarmee is het nog altijd een prima budgetkeuze!

 

Positief:

 • Lekker goedkoop, maar nog altijd goede kwaliteit
 • Iets groter formaat (147 x 147 cm)
 • Neutrale zwarte kleur

 

Negatief:

 • Toebehoren iets lagere kwaliteit dan concurrentie

 

→ Bekijk hier dit waterdichte hondendeken op Bol.com

 

5. J.E Hondendeken Auto Voor Achterbank

Beste JE Hondendeken
Bekijk hier deze hondendeken op Bol.com

 

Tot slot is ons oog gevallen op de hondendeken van het merk J.E, welke zich vooral onderscheid door het doorzichtige kijkvenster naar de voorbank. Hierdoor is het een stuk lastiger voo rde hond om plotseling naar de voorzijde van de auto te springen, wat wel zo veilig is.

De afmeting is 147 x 137 cm, wat geschikt is voor alle formaten auto’s. Net als vele concurrenten is de deken voorzien van verschillende handige opbergvakjes. De stof is identiek aan de concurrentie, en hiermee dus stevig, wasbaar en vuilvrij.

Natuurlijk is er ook een anti-slip bodem aanwezig, waardoor het geheel niet plotseling heen en weer vliegt als je de bocht om gaat. Fijn is ook dat er kliksluitingen aanwezig zijn, waardoor monteren en demonteren van de deken moeiteloos en snel zal zijn. Perfecte keuze!

 

Positief:

 • Handige kliksluitingen
 • Voorzien van kijkvenster naar voorzijde tegen springen
 • Geschikt voor alle typen achterbanken (en alle formaten honden)

 

Negatief:

 • Niet voor busjes of grotere wagens, wel voor kofferbak in standaard auto

 

→ Bekijk hier dit luxe J.E hondendeken op Bol.com

Plaats een reactie